Zdravlje

BIO CELL HOSPITAL u Omladinskih brigada 86a na Novom Beogradu, poseban deo Odeljenje vantelesne oplodnje Bio-IVF

Moderna i inovativna – bolnica budućnosti – BioCell Hospital, svečano je otvorena 30. septembra 2022. godine. Bolnica se nalazi u Beogradu, u ulici Omladinskih brigada 86a, (West 65, na Novom Beogradu). Ova opšta bolnica se prostire na više od 3.500 kvadrata, ima 4 operacione sale sa video integrisanom tehnologijom opremljene najnovijom hirurškom opremom, dve endoskopske operacione sale, porodilište, odeljenja ginekologije, pedijatrije i neonatologije, hirurgije, interne medicine, ortopedije i fizikalne medicine. Poseban deo BioCell hospital bolnice je najsavremenije opremljeno Odeljenje vantelesne oplodnje Bio-IVF.

Ceo jedan sprat je namenjen Radiološkoj dijagnostici, sa najnovijim modelima MRI, CT, digitalnih rendgena i ultrazvuka. Bolnica je opremljena kompletnom laboratorijskom dijagnostikom. Bolnica je deo je truda i zalaganja velikog broja priznatih stručnjaka iz različitih oblasti i najmlađa je članica biotehnološkog holdinga Vincula Biotech Group, jednog od lidera na polju biološke – regenerativne medicine i genskih i ćelijskih terapija u svetu.

„Za naše pacijente važno je da znaju da će u ovoj bolnici dobiti vrhunski kvalitet lečenja, kako standardnim, tako i inovativnim metodama. Mislim da je BioCell najbolje od medicine na jednom mestu. Napravili smo bolnicu budućnosti organizovanu i orijentisanu prema pacijentima. U njoj pružamo mogućnost novog nivoa medicine zahtevajući potpunu posvećenost pacijentima„, izjavio je prof. dr Aleksandar Ljubić, predsednik Vincula Biotech Group.


„U sinergiji sa kompanijama i institucijama težimo tome da realizujemo sopstvena istraživanja i sarađujemo sa naučnim i kliničkim institucijama u Srbiji i u svetu. Time dajemo doprinos razvoju i unapređenju medicine, na to sam posebno ponosan. Danas je veliki dan za sve nas“, rekao je dr Džihan Abazović, osnivač Vincula Biotech Group-a i BioCell hospital, vodeći ekspert Regenerativne medicine.

Profesor Dušan Marić, specijalista ortopedije i dečije hirurgije, osnivač Vincula Biotech Group-a i BioCell hospital, izjavio je:

„Ovo je prilika da na pravi način približimo naša znanja, veštine i naučnotehnološka dostignuća, kako našim pacijentima, tako i svakodnevnoj praksi.“

Doktorka Milica Đurđić, načelnik Odeljenja radiologije, s ponosom je izjavila: ,,BioCell Hospital okuplja vodeći tim medicinskih stručnjaka, priznatih u svetu i kod nas. Naše dugogodišnje kliničko i naučno iskustvo, ali i razvoj koji ide u korak sa najnovijim dostignućima u medicini, sada su objedinjeni u jednoj instituciji, u BioCell bolnici. To me mnogo raduje. Za mene i za moju karijeru je ovaj dan veoma važan.“

Teme