Prehrambena industrija

Diksha Chopra imenovana je na poziciju novog HR menadžera PepsiCo za južna tržišta Centralne Evrope i Baltičke zemlje, među kojima je i Srbija

Diksha Chopra imenovana je na poziciju novog HR menadžera kompanije PepsiCo za južna tržišta Centralne Evrope i Baltičke zemlje, među kojima je i Srbija. Zahvaljujući svom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu koje je stekla radeći u različitim industrijama, ona će nastojati da doprinese daljem razvoju poslovanja kompanije PepsiCo na pomenutim tržištima.

Diksha Chopra dolazi iz Indije i prethodno iskustvo stekla je i zahvaljujući radu na različitim pozicijama u oblasti ljudskih resursa, poput privlačenja i upravljanja talentima, HR biznis partnerstva, kao i u okviru HR operacija i tehnologija na lokalnom, ali i regionalnom nivou. Tokom svog rada u kompaniji PepsiCo, bila je usmerena na unapređenje inkluzije, jednakosti i pospešivanju različitosti na tržištima Afrike, Bliskog Istoka i Južne Azije (AMESA tržišta). U svom radu, vodila se pristupom transformisanja organizacije u više rodno uravnoteženu, pravedniju i inkluzivniju sredinu i biće joj izuzetna čast da stečena znanja i veštine prenese i na regionalno tržište.

 „Veliko mi je zadovoljstvo što sam postala deo PepsiCo tima za južna tržišta Centralne Evrope i Baltičke zemlje i što ću imati priliku da se upoznam sa tržištem koje se znatno razlikuje u odnosu na ono iz kojeg dolazim. Različitost je upravo ono što negujemo u kompaniji, a prihvatanje različitosti je sastavni deo našeg ličnog i profesionalnog razvoja. Južna tržišta Centralne Evrope i Baltičke zemlje nalaze se na pozitivnom razvojnom putu, i vrlo me raduje činjenica što sam deo ovog putovanja“, rekla je ona.

Takođe, dodaje da će veliki fokus njene pozicije biti i na ubrzavanju programa talenata u dinamičnom, složenom i stalno promenljivom okruženju, uz preuzimanje aktivnije uloge u oblikovanju PepsiCo programa održivosti na našim tržištima.

U prethodnih 12 godina, Diksha je imala prilike da radi u različitim oblastima, od finansija do farmacije, a deo PepsiCo tima je već sedam godina. Kako i sama kaže, njen netradicionalan pristup radu pružio joj je mogućnost da sebi obezbedi karijeru iz snova i da radi ono što je inspiriše i budi znatiželju.

Teme