Prehrambena industrija

NEOPLANTA potpisala ugovor sa RAS za unapređenje energetske efikasnosti i automatizaciju delova proizvodnje

Kompanija Neoplanta potpisala je značajan ugovor sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS), a iznos planiranih investicija je 7,7 miliona evra. Ulaganja će većim delom biti usmerena na unapređenje energetske efikasnosti i automatizaciju delova proizvodnje.

Zahvaljujući višegodišnjim ulaganjima u ekološke i druge značajne projekte, Neoplanta je prepoznata kao kompanija koja posluje po najvišim evropskim standardima, te joj je u avgustu dodeljena i integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC dozvola). Ugovor sa RAS-om potvrda je da ova novosadska kompanija ima dugoročne planove o unapređenju poslovanja.

„Smatramo da su investicije neophodne za zdravo poslovanje svakog sistema, pa zato deo profita konstantno kroz ulaganja na posredan način vraćamo prirodi, potrošačima, zaposlenima. U Neoplanti nastojimo da kontinuirano ulažemo u podizanje kvaliteta naših proizvoda jer to naši potrošači zaslužuju, zatim u podizanje kvaliteta uslova rada naših zaposlenih kroz automatizaciju proizvodnih procesa, a tu su i ulaganja usmerena očuvanju prirode“, kaže direktor kompanije Neoplanta, Aco Tomašević.

Kompanija koja nosi prvo ime Novog Sada, od 2010. godine do danas imala je značajna ulaganja koja iznose preko 30 miliona evra, a izdvaja se savremeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje sprečava zagađenje kanala Dunav-Tisa-Dunav, i time čuva njegov biodiverzitet, a u koje je uloženo 2,5 miliona evra. Pored toga, deo sredstava usmeren je i na smanjenje emisije CO2.

Teme