Info

Sajam sporta na Novosadskom sajmu 14. oktobra, ulaz besplatan SAJAM turizma od 17. do 19. novembra

Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije, koji su na Novosadskom sajmu održani od 28. septembra do 2. oktobra, videlo je više od 26.000 posetilaca. Po odluci rukovodstva Sajma, od petka 30. septembra, za decu do 12 godina ulaz nije bio naplaćivan, što je onemogućilo precizniju registraciju broja posetilaca. Istovremeno, Sajam sporta i Sajam turizma nisu održani u ovom terminu, kao što je to bilo do 2019. godine kada je zabeleženo 35.000 posetilaca.

Od 2021. godine Sajam sporta se održava kao jedinstvena priredba, s obzirom na potrebu da se izlagači predstave na većem prostoru. Tako će biti i ove godine, a priredba je planirana za 14. oktobar.

Pokrovitelji Sajma sporta su Grad Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a suorganizatori Gradska uprava za sport i omladinu, Gradski sportski savez i Savez za školski sport Grada Novog Sada.

Sajam će i ove godine pre svega biti usmeren ka deci školskog uzrasta. Očekuju se nastupi klubova, demonstracije aktivnosti i veština, edukacije, treninzi, ali i zvanična takmičenja. U sve segmente biće uključeni i oni koji su nedavno izašli iz školskih klupa, kao i stariji sugrađani i osobe sa invaliditetom.

Jednodnevni Sajam sporta će i ove godine okupiti veliki broj saveza koji su već uputili pozive klubovima – svojim članovima. Odziv je veliki i kako kažu u Gradskom sportskom savezu u odnosu na prethodnu godinu i prijavljenih 100 klubova, sada ih ima 114.

U toku su izrada tlocrta, satnica na borilištima kao i na bini koja će biti postavljena u Hali “Master”. Sve je izvesniji i program ceremonije svečanog otvaranja Sajma sporta od kojeg se očekuje da po sadržaju, masovnosti, ali i vizuelno nadmaši prošlogodišnji sportski spektakl.

Ulaz na Sajam sporta, 14. oktobra, kao i prethodne godine, neće biti naplaćivan.

Sa željom da izađe u susret izlagačima, Novosadski sajam je Sajam turizma kao samostalnu priredbu u Kalendaru događaja pomerio za novembar. Od 17. do 19. novembra receptivni turizam regiona biće ključni fokus ovogodišnjeg 53. međunarodnog sajma turizma – kako bi se omogućilo regionalno predstavljanje ponude udaljenim tržištima i dovođenje stranih turista u regione država dunavskog sliva.

Za sve koji žele da kao izlagači učestvuju na ovoj priredbi podsetnik – do petka, 14. oktobra odobrava se 3% terminskog popusta. Posle tog datuma za ugovaranje izložbenog prostora važiće pune cene iz prijave. Svi izlagači na Sajmu turizma stiču pravo na 20% popusta na navedene cene kada prijavljuju objekte i usluge na ocenjivanje kvaliteta.

Više informacija može da se pronađe na sajtu Novosadskog sajma www.sajam.net.

Teme