Banke

Magazin Global Finance priznanje za Banca Intesa NAJBOLJA BANKA U SRBIJI U 2022.

Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, članice Intesa Sanpaolo grupe, primio je nagradu magazina Global Finance za najbolju banku u Srbiji u 2022. godini na ceremoniji održanoj na marginama godišnjeg sastanka Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda juče u Vašingtonu.

„Čast nam je što nam je sedmi put zaredom ukazano prestižno priznanje magazina Global Finance za najbolju banku u Srbiji, posebno u godini u kojoj je ukupni tržišni ambijent pod uticajem globalne pandemije i ekonomskih posledica trenutne geopolitičke situacije, uz konsolidaciju lokalnog tržišta i formiranje još konkurentnijeg bankarskog okruženja. Ovu nagradu doživljavamo kao potvrdu da sistemski rad na jačanju sopstvenih kapaciteta sa ciljem unapređenja korisničkog iskustva kreiranjem omnichannel platforme, i posle 17 godina rada na tržištu jednako dodaje vrednost kvalitetu života građana, kao i ukupnom ekonomskom razvoju“, izjavio je ovom prilikom Darko Popović.

Uredništvo časopisa, u saradnji sa analitičarima, stručnjacima i predstavnicima korporativnog sektora, odabralo je najuspešnije banke u 2022. godini u više od 150 zemalja i regiona sveta na osnovu analize brojnih kriterijuma poslovanja, od ukupne aktive i rasta aktive, do tržišnog udela i strateških partnerstava.

Banca Intesa zauzima vodeću poziciju na tržištu Srbije prema ključnim parametrima uspešnosti poslovanja – ukupnoj aktivi, kapitalu i depozitima klijenata. Banka posluje sa 1,37 miliona klijenata u segmentu fizičkih lica, malog biznisa, malih i srednjih preduzeća, multinacionalnih i velikih kompanija, kojima stavlja na raspolaganje sveobuhvatnu ponudu modernih proizvoda i uslugu najvišeg nivoa.

Magazin Global Finance, sa sedištem u Njujorku, od 1987. godine predstavlja važan izvor finansijskih informacija i analiza za čitaoce širom sveta. Ovaj renomirani časopis izdaje se na mesečnom nivou u tiražu od preko 50.000 primeraka.

Teme