Banke

Novo HR priznanje za Addiko banku u Srbiji

Zahvaljujući stalnoj posvećenosti dobrobiti svojih zaposlenih i brojnim inicijativama usmerenim ka unapređenju njihovog zadovoljstva, Addiko banka u Srbiji dobila je i ove godine, treći put za redom, prestižni Employer Partner sertifikat koji promoviše i vrednuje izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Reč je o sertifikatu koji već tradicionalno dodeljuju konsultanti SELECTIO grupe iz Zagreba, a koji garantuje kvalitet u celokupnom upravljanju ljudskim resursima prateći HR standarde koji su definisani po uzoru na najbolje svetske HR prakse.

Pažljivo procenjujući procese i pristupe u radu sa zaposlenima, stručnjaci SELECTIO grupe su tokom ove sertifikacije detaljno analizirali čak sedam HR oblasti u okviru svake organizacije sa ciljem da se na taj način sagledaju kompletan životni ciklus zaposlenih – počevši od privlačenja i zapošljavanja, zatim onboarding-a i razvoja zaposlenih, preko angažovanosti i zadovoljstva, transformacije i razvoja, pa sve do različitih pristupa u zadržavanju i nagrađivanju zaposlenih, kao i odlasku (offboarding), ali i ponovnom povratku u kompaniju.

„Biti nosilac Employer Partner sertifikata je velika čast, ali ono što me posebno čini srećnom jeste da sada već treću godinu za redom imamo priliku da uradimo eksternu procenu naših HR procesa i da iz procene izvučemo pouke na kojima ćemo predano raditi u narednoj godini. Sam sertifikat je svojevrsno priznanje, a ujedno i motivacija za dalje unapređenje. Pomak u svakoj od oblasti koja se sertifikuje je ono što nas dodatno pokreće, kako bi Addiko banka ostala dobro mesto za rad“, istakla je Marija Mijatović, direktorka Odeljenja za ljudske resurse i organizacije u Addiko banci. 

Po rečima glavnog menadžera Employer Partner projekta Lare Šubić Šuša, Addiko banka je ponovnim dobijanjem ovog sertifikata još jednom potvrdila svoju „izvrsnost i dobru povezanost svih HR praksi, kao i veliku posvećenost ulaganjima u svoje zaposlene“.

„Izvrsne inicijative koje Addiko banka ima kada je reč o zadržavanju svojih zaposlenih, njihovo izuzetno visoko zadovoljstvo saradnjom sa HR odeljenjem, brojni materijalni i nematerijalni benefiti i strateški usmeren HR su samo neki od kvaliteta koji izdvajaju Addiko banku u odnosu na druge poslodavce. Posebno bih istakla inicijativu za mame koje se vraćaju na posao nakon porodiljskog odsustva, a koje danas u Addiku imaju punu podršku svih kolega, praćenu izuzetno velikim razumevanjem. Verujem da će ta inicijativa osigurati ugodno i motivišuće prelazno razdoblje svim mamama, kao i da će biti dobar podsticaj drugim organizacijama da obezbede sličnu podršku svojim zaposlenima“, objasnila je Lara Šubić Šuša.

Teme