Plodna zemlja

Novi krug nadmetanja za zakup državnog zemljišta u Titelu, Staroj Pazovi, Užicu, Novom Kneževcu

Foto: Danijela Nišavić

Tokom prethodnog perioda raspisani su oglasi za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštinama Titel, Stara Pazova, Novi Kneževac i u gradu Užicu.

„Najviše zemljišta u ponudi za zakup ima Novi Kneževac, oko 2290 ha. U pitanju je prvi krug nadmetanja, a period zakupa za sve jedinice javnog nadmetanja je 15 godina. Rok za prijavu je 8. decembar u 12 časova, dok će rang lista najpovoljnijih ponuđača biti kreirana 16. decembra“, saopšteno je iz Uprave za poljoprivredno zemljište šti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Takođe, dodaju da se drugi krug održava u Titelu i Staroj Pazovi.

U ponudi za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u ovim opštinama ostale su manje površine, u Titelu svega 47 ha, u Staroj Pazovi oko 387 ha. Period zakupa je takođe 15 godina, rok za prijavu je 12. decembar u Titelu, odnosno 21. decembar u Staroj Pazovi.

Pravo učešća u javnom nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u drugom krugu imaju sva fizička i pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu najmanje tri godine. Prijava na nadmetanje vrši se isključivo elektronskim putem, kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje.


Grad Užice raspisao je treći krug nadmetanja, s obzirom na to da u prva dva kruga nije bilo zainteresovanih ponuđača za zakup državnog zemljišta na području ovog grada. Ukupna površina koja se nudi u zakup iznosi 89 ha, raspoređenih 287 jedinica javnog nadmetanja. Period zakupa i ovde je 15 godina. Rok za prijavu ističe 7. decembra u 11 časova.

Svi aktuelni oglasi mogu se pronaći na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište.

Teme