Ceger

„Šampion održivosti“ za Delez Srbija Razvitak proizvodnje piletine bez antibiotika

Kompanija Delez Srbija ponovo je dobila potvrdu za svoju posvećenost održivom razvoju, jer joj je drugu godinu zaredom Forum za odgovorno poslovanje uručio priznanje „Šampion održivosti“. U nastojanju da tržištu ponudi zdravu i kvalitetnu hranu, najveći trgovinski lanac je razvio proizvodnju pilećeg mesa bez antibiotika, a taj projekat je ove godine prepoznat kao najznačajniji u oblasti inovacija u poslovanju.

Kompanija Delez Srbija je u saradnji sa Katedrom za ishranu i botaniku Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu razvila i primenila koncept uzgoja i proizvodnje pilećeg mesa bez upotrebe antibiotika, a proizvod je na tržište plasiran početkom 2022. Ovaj projekat je nagrađen u okviru podcilja 9.4 Agende Ujedinjenih Nacija održivog razvoja, koja se odnosi na inovacije u poslovanju.

„Srećni smo što je prepoznata naša mislija da svakog dana kupcima pružamo zdrave i kvalitetne proizvode. Ovo je u svakom smislu projekat održivog poslovanja, jer smo zahvaljujući svesrdnoj pomoći naših dugogodišnjih partnera sa Fakulteta veterinarske medicine razvili novi način ishrane živine. Rezultat toga je sveže pileće meso u čijoj proizvodnji i tokom trajanja uzgoja nisu korišćeni antibiotici, ali i redukcija štetnih gasova u procesu proizvodnje“, kaže Nemanja Nenić, rukovodilac kvaliteta, integriteta proizvoda i održivosti u Delez Srbija.

Kompanija Delez Srbija dobila je i priznanje za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju ciljeva održivog razvoja u 2022. godini, čime je pokazala svoju posvećenost humanitarnim aktivnostima.

Teme