Info

JAGUAR F-PACE ELEKTRIČNI HIBRID sada sa 20 procenata VEĆIM DOMETOM i UNAPREĐENIM SPECIFIKACIJAMA na svim modelima

Jaguar F PACE Electric Hybrid

Jaguar F-PACE sada je uverljiviji nego ikada sa bogatijim specifikacijama, pojednostavljenom linijom modela i većim dometom uz plug-in električni hibrid P400e, kao i poboljšanim sistemom za informisanje i zabavu.

U modelnoj godini 2024, P400e nastavlja da predvodi kolekciju elektrifikovanih pogonskih sklopova F-PACE, ali sada sa većim paketom litijum-jonskih baterija koji se sastoji od devet umesto osam modula, što povećava kapacitet skladištenja energije na 19,2 kWh. Time se povećava domet samo na električni pogon sa 53 km (33 milje) na najviše 65 km (40 milja), što je povećanje za više od 20 procenata. Takođe, tim unapređenjem smanjuju se emisije CO2 i potrošnja goriva, koje sada iznose samo 37 g/km odnosno do 1,6 litara/100 km (prema WLTP TEL-u).

Izlazna kombinovana snaga pogonskog sklopa P400e od 404 KS i okretnog momenta od 640 Nm omogućava ubrzanje 0–100 km/h za samo 5,3 sekunde. P400e već sada pokriva više od desetine globalne prodaje F-PACE-a, a u zemljama poput Holandije, u kojima su elektrifikovana vozila najpopularnija, očekuje se da će ovaj udeo dosegnuti čak 98 procenata. 

Svi kupci F-PACE-a širom sveta imaju pogodnosti od pojednostavljenog, fokusiranijeg asortimana modela. Više se ne nude vozila koja nisu R-Dynamic, čime se pojednostavljuje ponuda za kupce, a istovremeno pružaju poboljšane specifikacije.

Filip Koen, generalni direktor, Jaguar, rekao je: „Dok napredujemo u stvaranju nove dimenzije Jaguara kao potpuno električnog luksuznog brenda do 2025. godine, negujemo naše postojeće proizvode nudeći bogatije i poželjnije specifikacije. Prva oznaka na kojoj je prikazana ta promena bila je F-TYPE dok se približavamo 2023. godini i slavimo 75 godina Jaguarovih sportskih automobila. Sada prelazimo na F-PACE, SUV koji nudi nenadmašnu usklađenost vožnje, upravljanja, prefinjenosti i luksuza. 

„Povećanjem dometa plug-in električnog hibrida P400e za više od 20 procenata, još je privlačnija kombinacija njegovih performansi, efektivnosti i sposobnosti vožnje bez emisija, a to je nešto na šta smo jako ponosni“.

Modeli R-Dynamic S, SE i HSE opremljeni su točkovima od 19, 20 odnosno 21 inča, koji se nude u izboru kao Diamond Turned ili sa crnim završnim slojem (svi dostupni sa opcionim gumama sa samozaptivanjem), dok 400 SPORT sada ima 22-inčne kovane točkove – Style 1020 u Sjajno srebrnoj sa završnim slojem Diamond Turned i kontrastnim umecima (zavisno od tržišta). Središnje kape sada su na svima crne i srebrne umesto pređašnjih crvenih i srebrnih.

Samouveren, dinamičan stav F-PACE-a još je više naglašen paketom Black – koji je sada standard uz sve modele od R-Dynamic SE do SVR – u kojem je sada sjajno crni završni sloj primenjen na poklopce bočnih retrovizora, kao i na rešetku, okvir rešetke, okvire prozora, otvore za ventilaciju u branicima, zadnju masku i zadnje oznake. Još jedna suptilna promena je oznaka R-Dynamic na rešetki, sada u novoj dimenziji crne i sive umesto crvene i zelene.

Luksuzna, prostrana unutrašnjost sada sadrži više tehnologije nego ikada pre. R-Dynamic S dobija novi TFT digitalni vozačev ekran i nudi konfiguraciju sa dva okretna dugmeta i izborom medija ili navigacije na središnjoj tabli, dok je bežično punjenje uređaja standard uz R-Dynamic SE. Svaki model u liniji F-PACE ima brzi, intuitivni sistem za informisanje i zabavu Pivi Pro, koji nudi besprekorno povezivanje putem bežičnih aplikacija Apple CarPlay®, Wireless Android Auto™, i navigacije what3words. Pivi Pro – zajedno sa drugim sistemima u celom vozilu – uvek je ažuran zahvaljujući bežičnim ažuriranjima softvera.

Linija F-PACE za modelnu 2024. godinu obuhvata: R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, 400 SPORT i SVR (zavisno od tržišta). F-PACE SVR je vrhunac Jaguarovih SUV-ova visokih performansi. Pokreće ga isključivo Jaguarov 5,0-litarski superpunjeni benzinski V8 motor od 550 KS, koji je sposoban da postigne ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,0 sekundi (0–60 mph za 3,8 sekundi) i može da postigne najveću brzinu od 286 km/h (178 mph).

Globalna ponuda pogonskih sklopova obuhvata četvorocilindrične benzinske PHEV od 404 KS, četvorocilindrične benzinske od 250 KS, četvorocilindrične dizelske od 163 KS i 204 KS MHEV, šestocilindrične dizelske MHEV od 300 KS, šestocilindrične benzinske MHEV od 400 KS i benzinske motore V8 od 550 KS (zavisno od tržišta), a svi se izrađuju u Jaguar Land Roverovom centru za proizvodnju motora u Vulverhemptonu, UK.

Svi modeli F-PACE odlikuju se inteligentnim pogonom na sve točkove i automatskim prenosom od osam stepena, a uz luksuz i prefinjenost svaki od njih pruža idealnu uravnoteženost performansi, okretnosti i odziva koju vozači očekuju od Jaguara.

  • Veći električni domet: Paket unapređenih baterija omogućava plug-in električnom hibridu P400e da pređe do 65 km (prema WLTP TEL-u)1 uz snagu sa nula emisija, što je povećanje za više od 20 procenata
  • Obogaćene specifikacije: Svi modeli sada se odlikuju TFT digitalnim vozačevim ekranom kao standardom, felnama koje počinju sa dizajnom od 19 inča, a R-Dynamic HSE modeli imaju antilop plafonsku oblogu Ebony Suedecloth kao standard
  • Paket Enhanced Black: Sjajno crni završni sloj sada je primenjen na poklopce bočnih retrovizora, kao i na rešetku, okvir rešetke, okvire prozora i zadnje oznake, te je standard na svim modelima od R-Dynamic SE nadalje, uključujući i vrhunski SVR sa 550 KS.
  • Ponuda osmišljena za kupce: Pojednostavljena linija modela sada uključuje R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, 400 SPORT i SVR, što kupcima olakšava izbor svog idealnog F-PACE
  • Odmah dostupno za naručivanje: Konfigurišite svoj automobil na jaguar.com

Teme