Naša priča

JAHORINA IZBOR SKIJAŠA U ovoj zimskoj sezoni čak osam investicionih projekata NAJMODERNIJI SISTEM OSNEŽAVANJA, DVA NOVA SKI LIFTA, duže STAZE ZA SANKANJE i NOĆNO SKIJANJE, popusti…

Foto: OC Jahorina

Atribut najmodernijeg skijaškog centra u Jugoistočnoj Evropi, Olimpijski centar Jahorina dobio je i realizacijom mnogobrojnih, sjajnih investicija. Njegov rad ne prestaje zatvaranjem zimske ili letnje sezone, jer radovi na investicionim projektima traju tokom cele godine. Vredni tim ovog Društva nadovezuje investicione projekte na one prethodno realizovane i kreira celinu koja će biti razlog ponovne posete gostiju ove planine. Tradicionalno, u ovu zimsku sezonu Olimpijski centar Jahorina ulazi sa mnogobrojnim novitetima kada je reč o investicionim projektima – čak njih osam. Radi se o infrastrukturnim projektima kojim će poželeti dobrodošlicu svim ljubiteljima skijanja i posetiocima ove olimpijske planine.

Najmoderniji sistem veštačkog osnežavanja

Implementacija “SnowFactory” sistema veštačkog osnježavanja staza, te značajna nadogradnja postojećeg sistema za veštačko osnežavanje staza, bio je možda i najveći projekat Olimpijskog centra Jahorina za zimsku sezonu 22/23. Prvi na Balkanu nabavili su “SnowFactory” najmoderniji sistem osnežavanja koji vrši proizvodnju veštačkog snega pod svim uslovima, bez obzira na temperaturu vazduha.

Dva nova ski lifta

Instalacijom 2 nova ski lifta – sidro „Prača“, dužine čak 900 metara, i tanjir „Oštra glava“, dužine 120 metara – Olimpijski centar Jahorina značajno je povećao broj instalacija vertikalnog transporta na Jahorini, ali i ukupni kapacitet kada je reč o broju skijaša koje svojim instalacijama prevozi na vrh u samo sat vremena na okvirno 31.000. Nove instalacije vertikalnog transporta biće ispraćene novim stazama i veznim putevima, ali i novim kilometrima osvetljenih staza za najbolje noćno skijanje. Realizacijom projekta instalacije nove rasvete već postojećih 5 kilometara staza za noćno skijanje upotpuniće sa 3.5 kilometara novosvetljenih staza po FIS standardima, i time ljubitelje skijanja u obradovati sa sveukupno 8.5 kilometara staza za noćno uživanje.

Duža staza za sankanje

Obradovaće i one mališane i odrasle koji uživaju u sankanju, jer je finalnim fazama realizacije projekat izgradnje staze za sankanje, dužine čak 600 metara, te širine od čak 5 metara. Tu je i projekat izgradnje „SnowBoard park-a“, kao i izgradnje ski tunela u Rajskoj dolini. Ljubitelji „snowboarding“- a neizmerno će uživati u novom „Snowboard“ parku na stazi Trnovo, površine čak 3.000 kvadratnih metara. Tokom letnih meseci, nadogradnja Olimpijskog bara bio je veliki ovogodišnji poduhvat ovog Društva. Ispred Olimpijskog bara, na mestu na kojem je izgrađen novi šank na otvorenom, sve posetioce dočekaće mnogobrojne apres-ski žurke, koje će kao i do sada biti sinonim za sjajan provod na olimpijskoj planini.

Ski karte za kompanije

Novitete zimske sezone 22/23 skijaši neće pronaći samo na skijaškim stazama, već i u ponudi ski karata Olimpijskog centra Jahorina. Od ove zimske sezone, u njihovom cenovniku našli su se i novi tipovi ski karata, te tako novitete zimske sezone 22/23 skijaši neće pronaći samo na bini i skijaškim stazama. Jedan od njih je ski karta “Korporativna – 10 u sezoni”, koju će moći kupiti kako kompanije u Bosni i Hercegovini, tako i pravna lica izvan zemlje. U pitanju je ski karta za 10 dana skijanja u željenom dnevnom terminu, koju će kompanije moći pokloniti svojim dugogodišnjim partnerima u znak uspešne saradnje, ali i njome nagraditi vredan rad svojih zaposlenih. Naišla je na sjajan odziv, a ono što posebno raduje vlasnike jeste činjenica da će se na pomenutim kartama moći naći logotip njihove kompanije, što ih čini zaista jedinstvenim poklonom. Njihova cena iznosi 645 KM, a minimalan broj “Korporativnih – 10 u sezoni” ski karata koje kompanija mora kupiti je 10. Po želji, mogu da budu i personalizovane.

Fast Pass

Neizmerno će obradovati sve one skijaše koji ne vole da čekaju u redovima ispred instalacija vertikalnog transporta, te žele da naprave što je moguće više “žica”, ski kartom Fast Pass. Reč je o dnevnoj ski karti čiji je broj ograničen na 100 tokom jednog skijaškog dana, a koja omogućava skijašima prioritetni prolazak na žičari bez čekanja i zadržavanja u redu. Ipak, ništa manje se neće obradovati oni skijaši koji nameravaju da na Jahorinu dođu više puta, a koji, pak, nisu sigurni da li tom prilikom žele da skijaju u dnevnom ili večernjem terminu, jer su za njih pripremili ski kartu 10 u sezoni Dan ili Noć. Skijaši će pomenutu ski kartu moći iskoristiti za skijanje tokom nevezanih 10 dana ili noći, ali i da skijaju u dnevnom i večernjem terminu u istom danu, ukoliko tako žele.

Žurke, koncerti

Ono čime će Olimpijski centar Jahorina obradovati svoje skijaše nisu samo projektni noviteti, no i tradicija sjajnih koncerata koji se na planini održavaju početkom svake zimske sezone. Reč je o brojnim koncertima sjajnih muzičkih umetnika, od kojih su dva zakazana bila za vikend, tačnije u petak, 9. decembra, te subotu 10. decembra. U prostorijama Olimpijskog bara na 1.879 metara nadmorske visine nastupao je Saša Kovačević, a brojne goste zabavljala je i Vesna Zmijanac. Ipak, to ne treba da brine sve zainteresovane, jer je zvanično i objavljen tzv. Kalendar događaja Olimpijskog bara za naredna 4 meseca, a samo neka od poznatih muzičkih imena koja će u njegovim prostorijama nastupiti su: Dejan Matić, Ana Bekuta, Aleksandra Mladenović, Milena Ćeranić, Toni Cetinski, Nikola Rokvić, Adil, OK bend, Amadeus bend, i Nikolina Kovač. Zaboraviti se nipošto ne smiju ni odlične dnevne žurke koje Olimpijski centar Jahorina organizuje na platou ispred novog šanka na otvorenom, od ove zimske sezone, spremnog za najbolje apres-ski žurke na planini.

Novogodišnje skijanje

Izvanredno novogodišnje skijanje na ovoj olimpijskoj planini postalo je, sada već, tradicija. I ove zimske sezone, Novu godinu njeni skijaši dočekuju na skijama, uz vatromet i fenomenalno raspoloženje. Staze za, ovog puta, ponoćno skijanje, biće otvorene u periodu od 22h do 2h iza ponoći, dok će instalacije vertikalnog transporta prevoziti ljubitelje skijanja pod reflektorima na vrh planine. Kada je reč konkretno o žurci koja ih očekuje, naglasićemo da su u Olimpijskom baru za sve posetioce Jahorine pripremili i izvanrednu novogodišnju ponudu. Najluđi novogodišnji „party“ na planini čeka sve one koji im se pridruže u ovom restoran-baru, na 1.879 metara nadmorske visine, tokom kojeg će atmosferu do usijanja dovesti Jovana Pajić.

Promo popusti

U predstojećoj zimskoj sezoni skijaše očekuju i brojni promo periodi – u periodu od 19. januara do 22. januara čeka ih „Winter Wonderland“ promo popust od 20%, te „Licence to Chill“ promo period, u periodu od 16. marta do 19. marta, a koji će podrazumevati popust od čak 30%. Navedeni popusti odnosiće se na sve ski karte kupljene i iskorištene u pomenutim, odgovarajućim periodima.

Svetski dan snega

Januar 15, 2023. godine, na Jahorini, rezervisan je za događaj pod nazivom “World Snow Day”, odnosno “Svetski dan snega”, i istinsko dečije uživanje na snegu uz 50% jeftinije ski karte i sjajne akcije Olimpijskog centra Jahorina – “Hiljadu skija za našu decu” i “Hiljadu kaciga za našu decu”, povodom kojih će biti održana najveća podjela besplatnih skija i kaciga do sada, od strane lično direktora Olimpijskog centra Jahorina, Dejana Ljevanića. Za sam kraj događaja, biće održan i koncert iznenađenja u kojem će najmlađi posetioci ove planine beskrajno uživati. Deco, pridružite im se!

Teme