Prehrambena industrija

NELT GRUPA postala suvlasnik kompanije CHIPS WAY Čačanski čips, Flips i Gricko od januara u Neltovom distributivnom portoliju

Foto: Nelt Grupa

Potpisivanjem ugovora o kupoprodaji Nelt Grupa postala je suvlasnik kompanije Chips Way, jednog od lidera na tržištu slanih grickalica. Ovom akvizicijom, Nelt Grupa potvrđuje strateško opredeljenje ka dugoročnom razvoju i širenju portfolija sopstvenih brendova.

Proizvodnja proizvoda biće nastavljena u pogonima fabrike u Čačku, odakle će se Neltovom distributivnom mrežom širiti najpre po Srbiji, a zatim i na ostalim tržištima u Evropi, najavili su generalni direktor Nelt Grupe Miloš Jelić, izvršni direktor za tržište Srbije Robert Jenovai, generalni direktor kompanije Chips Way Luka Jovanović i partner u investicionom fondu Integral venture partners Marko Hinić, obraćajući se prodavcima Nelta iz čitave Srbije na kick-off-u održanom tim povodom danas u Beogradu.

Fabrika za proizvodnju čipsa počela je sa radom 1971. godine u Čačku i tada je bila jedina domaća fabrika ovog tipa. Stručni kadrovi, savremena tehnologija i stalno unapređivanje proizvodnje danas pozicioniraju Chips Way kao jednog od lidera na tržištu grickalica.

Široki portfolio proizvoda ove komapnije više od 50 godina uliva sigurnost u pravi i najbolji izbor proizvoda koji su postali unikatni sinonim zabave, druženja i nezaobilaznog grickanja.

Najpoznatiji brendovi Chips Way-a su Čačanski čips, Flips, Gricko i kokice.

Teme