Društveno odgovorno poslovanje

PLATANI, BREZA, PIRAMIDALNI JASEN Novosadski Štrand bogatiji za 20 sadnica drveća i 30 sadnica ukrasnih biljaka dar NEOPLANTE

Omiljeno kupalište Novosađana, Štrand postalo je bogatije za 20 novih sadnica drveća, kao i preko 30 sadnica ukrasnih biljaka. Akciju ozelenjavanja kod Mosta Slobode sprovela je kompanija Neoplanta koja sadnjom platana, breza i piramidalnog jasena želi da meštanima i turistima pruži hladovinu i u najtoplijim danima. Inicijativa je sprovedena uz podršku JKP Zelenilo.

Sadnja platana nastavak je prethodnih akcija kompanije Neoplanta  koja se i ranije ove godine pobrinula da obezbedi hlad za svoje sugrađane, posadivši platane na zelenoj površini uz reku. Ozelenjavanje i ulepšavanja grada čiji naziv nosi je samo još jedno u nizu dela koja je Neoplanta učinila za svoj grad, a iz kompanije poručuju da će nastaviti sa ovakvom praksom:

Jelena Kanazir

„Kada smo u martu ove godine zasadili platane koji su tokom leta svim posetiocima Štranda pružili Široooku hladovinu, obećali smo da ćemo sa dobrom praksom ozelenjavanja nastaviti i ubuduće. I dalje imamo želju da ostavimo zalog za budućnost gradu čije latinsko ime nosimo, da ostavimo pravi zeleni trag, jer kao autentično vojvođanska i novosadska kompanija, planiramo da i dalje aktivno učestvujemo u životima naših sugrađana”, istakla je Jelena Kanazir, specijalista za PR i komunikacije kompanije Neoplanta.

Kao istaknuta društveno odgovorna i kompanija koja se različitim akcijama povezuje sa svojim gradom, Neoplanta je i do sada širila “zelene” inicijative. Osim ozelenjavanja površina, kompanija je postavila i žardinjere sa stablima kod Železničke stanice Novi Sad i napravila postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kako bi se očuvao biodiverzitet u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, kontanstno ulažući i u smanjenje emisije CO2. Misleći na svoje mlade sugrađane, kompanija tradicionalno poklanja bicikle najboljim osnovcima i srednjoškolcima, čime podržava misiju grada da se omasovi vožnja bicikla kao ekološkog prevoznog sredstva. Kao potvrdu svoje politike zelenog poslovanja, Neoplanta je nedavno dobila značajnu integrisanu dozvolu za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC), koja predstavlja najviši evropski standard u ovoj oblasti.

Teme