Voćarstvo i vinogradarstvo

FRUIT LOGISTICA 2023. u Berlinu od 8. do 10. februara

Foto: Nina Mirković

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizovale su nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća FRUIT LOGISTICA 2023, koji se održava u Berlinu od 8. do 10. februara 2023. godine.


Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte, saopštili su iz PKS-a.


FRUIT LOGISTICA je jedan od najvećih međunarodnih sajmova proizvođača svežeg voća i povrća na svetu koji se svake godine održava u Berlinu.
U 2022. na sajmu je izlagalo 2.000 izlagača iz 87 zemalja, a manifestaciju je posetilo preko 40.000 posetilaca iz 132 zemlje.

Na ovogodišnjem sajmu će srpski proizvođači svežeg voća i povrća predstaviti svoje proizvodne programe na nacionalnom štandu Srbije, u hali 7.2a površine 120 metara kvadratnih.

Srpski privrednici dogovorili su u oktobru, na sajmu voća i povrća Fruit attraction u Madridu, izvozne poslove vredne više od 5 mil EUR, prenosi eKapija.

Teme