Selo&Planina&Grad

KALENDAR ODLIČNIH SVIRKI I KONCERATA Ove zime rekordno veliki broj muzičkih nastupa u Olimpijskom baru na Jahorini

Foto: OC Jahorina

Raspevana zima je pred nama, odnosno pred svima nama koji smo odabrali Jahorinu za mesto na kojoj ćemo je provesti. Iz večeri u veče oriće se pesma sve do Sarajeva, sudeći prema mnogobrojnim muzičkim nastupima koji nas očekuju u Olimpijskom baru, na samom vrhu staze Poljice. Sa 1.879 metara nadmorske visine, od kraja decembra ove do početka marta 2023. godine, svoj glas pustiće čak 21 izvođač, što samostalno, što uz pratnju benda, a neke od njih moći ćete da čujete više puta, u nekoliko termina.

Popularni Sofra, harmonikaš i muzičar, odnosno Aleksandar Aca Sofronijević, napustio je emisiju “Nikad nije kasno”, ali ne i svoju vernu publiku, kojoj će se, u Olimpijskom baru, predstaviti 11. januara. Dan kasnije njegovo mesto zauzeće još jedna Sarajka, pobednica Ilidžanskog festivala sa pesmom “Kako da te zaboravim”, pop-folk pevačica Nikolina Kovač, koju ćete moći da slušate i 22. februara, takođe. Pevačica istog žanra, Aleksandra Mladenović, mikrofon će uzeti u ruke u večeri 13. januara, a prepustiće ga koleginici Mileni Ćeranić sledeće večeri. Narednog dana, 15. januara, na istom mestu održaće se koncert potpuno drugačiji od svih ostalih jer će biti namenjen najmlađima, u okviru događaja World snow day.

Još jedna istinska muzička pop zvezda, Toni Cetinski, daće vam razlog za rezervaciju mesta na koncertu 20. januara. Bićete u prilici da iz prvog reda čujete da li Toni, voljen u svim zemljama bivše Jugoslavije, kao u snu čuva ljubav za onu koja je opet pobedila i uverite se da zvuči podjednako dobro, ako ne i bolje, uživo nego na snimcima. Pevačica koja je postala poznata i u SAD, Ljupka Stević, snimivši pesmu sa reperom Snupom Dogom, održaće tri koncerta, 21. januara, 8. februara i 3. marta, tako da smo sigurni da ćete barem jednom biti u prilici da je čujete.

Smeh i dobro raspoloženje zagarantovani su 4. februara, kada će na sceni Olimpijskog bara svoju autorsku predstavu “Đurologija” izvesti neprevaziđeni Branko Đurić Đura. Nedelju dana kasnije, 11. februara, na istom mestu nastupiće Nikola Rokvić, a da li će pevati pop ili narodnu muziku, ostaje da proverite sami. Pevač koji je nedavno održao četiri koncerta zaredom u Beogradu, Peđa Jovanović, zapevaće na Jahorini 15. februara, dok će dan kasnije to učiniti popularni Adil, svojim numerama koje za tren ganu dušu. Zatim će 17. februara pravu klupsku atmosferu napraviti “OK bend”, a publiku će 23. dići na noge “Amadeus bend”. Dan kasnije, 24. februara, na sceni će se naći Nebojša Vojvodić i pokazati da itekako nije pogrešio što je još u 17. godini počeo da peva. Koncertnu zimsku sezonu u Olimpijskom baru spektakularno, kako i dolikuje, zatvoriće folk muzičar neverovatnog glasa, Dejan Matić, 4. marta.

Kao što vidite, ove zime u Olimpijskom baru očekuje nas mnogo dobre svirke, pa je pred vama nimalo laka odluka, da odaberete na koje ćete sve koncerte otići. Pažljivo isplanirajte svoj kalendar muzičkih nastupa i rezervišite mesto na vreme.

REZERVACIJE

Mesto na koncertu možete rezervisati putem broja telefona +398 66 704 082. Rezervacija, uz prisustvovanje muzičkom nastupu, obuhvata i povratnu vožnju gondolom “Poljice” do Olimpijskog bara, kao i flašu pića. Cene su različite u zavisnosti od izvođača, a sve informacije možete dobiti putem navedenog broja telefona.

Teme