Selo&Planina&Grad

VIŠI NIVO BEZBEDNOSTI SKIJAŠA I SVIH STANOVNIKA OPŠTINE PALE Olimpijski centar Jahorina uručio sanitetsko vozilo Domu zdravlja Pale

Na konferenciji za medije održanoj kod Doma zdravlja na Palama upriličeno je uručenje sanitetskog vozila Domu zdravlja Pale od strane Olimpijskog centra Jahorina. Tim povodom govorili su predstavnici Olimpijskog centra Jahorina – direktor Dejan Ljevnaić, predsednik nadzornog odbora Nedeljko Elek, kao i načelnik opštine Pale Boško Jugović, te direktor Doma zdravlja Pale Ivan Šarac.


Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, izrazio je zadovoljstvo i dodao:

Dejan Ljevnaić

Olimpijski centar Jahorina dokazuje da je društveno odgovorna kompanija mnogobrojnim akcijama koje sprovodimo a ovo je svakako jedna od njih. Sa ciljem nastavka dobre saradnje i prvenstveno podizanja bezbednosti skijaša, gostiju Jahorine i svih stanovnika opštine Pale na viši nivo odlučili smo da danas uručimo ovo vozilo direktoru Doma zdravlja gospodinu Ivanu Šarcu. Pomažemo jedni drugima kako bi skijaši, borderi i gosti bili zadovoljni. Moramo biti svesni da je Jahorina sada ozbiljna turistička destinacija na kojoj svakodnevno boravi sve veći broj skijaša u čijoj strukturi se znatno povećava procenat stranaca. Moramo da pratimo trend modernog skijališta i da skijašima u budućnosti obezbezbedimo ambulantu sa medicinskim radnicima koji bi bili prisutni na planini 24 časa dnevno.”


Za prisutne medije govorio je i načelnik opštine Pale, Boško Jugović, koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta:

“Današnje preuzimanje sanitetskog vozila smo definitivno pokazali izuzetne saradnje između opštine Pale i Olimpijskog centra Jahorina, čiji je fokus, kao i uvek do sada, kvalitet života lokalnog stanovništva. Stoga smo, još jednom, zajedno sa Olimpijskim centrom Jahorina realizovali projekat od velikog značaja napravivši aranžman kroz koji bi se iznos naplaćene usluge izdavanja parking prostora na području Jahorina – Pale otišao tamo gde je najpotrebniji. Reč je upravo o ovom sanitetskom vozilu. Mislimo da smo izabrali pravu stvar, jer će od istog imati koristi lokalno stanovništvo i turisti koji borave na području opštine Pale. Siguran sam da će, naravno, Dom zdravlja Pale njime upravljati na najbolji moguči način”, i dodao: “Olimpijski centar Jahorina je pokazao da kroz turističku ponudu zaista zaslužuje epitet ozbiljnog skijališta, te se u skladu sa tim moramo ponašati – moramo svakodnevno sarađivati i dodatno unaprediti ne samo datu turističku ponudu, no i sve ono što istu prati, a to su pre svega zdravstvene usluge. Želim da se zahvalim svima koji su na bilo koji način učestvovali na realizaciji ovog projekta, a prvenstveno Olimpijskom centru Jahorina i direktoru Dejanu Ljevaniću, bez čije inicijative pokretanja i sprovođenja nabavke sanitetskog vozila, a samim tim i uručenje ključeva, ne bi bilo moguće.”


Direktor Doma zdravlja Pale, Ivan Šarac, rekao je: ”Danas je za nas dan od izuzetne važnosti. Veoma lep primer odlične saradnje lokalne zajednice, Olimpijskog centra Jahorina i Doma Zdravlja. Olimpijski centar Jahorina je bio na visini zadatka sproveo javnu nabavku novog sanitetskog vozila koje je po opremljenosti na prvom nivou. To zaista mnogo znači za nas i za poboljšanja naše usluge. Mi smo kao Dom zdravlja prisutni na Jahorini ali se nadam de će to u budućnosti biti na višem nivou te da ćemo imati na raspolaganju adekvatan i modern opremljen objekat kakav Jahorina svojom trenutnom infrastrukturom i zaslužuje.”


Predsednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, Nedeljko Elek dodao je:

„Mnogo puta smo govorili da je Jahorina državni projekat, a to i danas dokazujemo. Nadam se da će ovo vozilo pomoći, ali isto tako se nadam da će što manje biti potrebe da se koristi. Želim ovom prilikom i da pokrenem inicijativu da uz pomoć svih javnih preduzeća sa teritorije opštine Pale u ovoj godini zajednički učestvujemo u izgradnji još jednog vrtića, jer je to zaista neophodno.”


Na Jahorini je trenutno u toku 66. dan skijanja ove zimske sezone. U dosadašnjem delu sezone je na ovoj planini skijalo više od 240.000 skijaša koji su napravili gotovo 2.000.000 prolaza na instalacijama vertikalnog transporta. Ski staze su pokrivene sa 95 cm snega, od čega 35 cm novog snega, koji pada, a kojeg očekujemo u količini od dodatnih 20cm. Staze su odlično su uređene i otvorene za skijaše i bordere. 

Teme