Banke

Marina Papadakis novi generalni sekretar Udruženja banaka Srbije

Upravni odbor Udruženja banaka Srbije je na svojoj VI sednici održanoj dana 13. marta 2023. godine izabrao, gospođu Marinu Papadakis za novog generalnog sekretara, koja će dužnost preuzeti krajem meseca.

Gospođa Papadakis je svoju karijeru započela u renomiranoj advokatskoj kancelariji u kojoj je provela više od 10 godina radeći na korporativnim pravnim poslovima. Karijeru je zatim nastavila kao višegodišnji rukovodilac u Narodnoj banci Srbije, gde je radila u Direkciji za zakonodavno pravne poslove, Kabinetu guvernera, Sektoru za restrukturiranje banaka i kao predstavnik Narodne banke Srbije u Misiji Republike Srbije pri Evropskoj uniji.

Marina je osnovala advokatsku kancelariju u Beogradu, gde je fokus njenog rada bio na korporativnim i komercijalnim pravnim poslovima, uključujući pravo konkurencije, regulatorno i administrativno, kao i evropsko pravo.

Izborom Marine Papadakisza generalnog sekretara, Udruženje banaka Srbije će nastaviti da unapređuje saradnju sa svim relevantnim institucijama i akterima na bankarskom i finansijskom tržištu, sa regulatornim telima, sa klijentima banaka i njihovim predstavnicima, a sa trajnim ciljem unapređenja i modernizacije bankarskog sistema Srbije.

Upravni odbor Udruženja banaka zahvaljuje se Vladimiru Vasiću na uspešnom vođenju UBS u prethodnom mandatu i svemu što je učinio na modernizaciji Udruženja, kao i na jačanju pozicije bankarskog sektora u Srbiji i svetu, njegovoj modernizaciji i boljem razumevanju sa svim zainteresovanim javnostima.

Teme