Selo&Planina&Grad

PLANINA ZDRAVLJA, ODMORA I ZABAVE – Šta na Jahorini možete da doživite

Iako je Jahorina poznata po neverovatnim stazama i najmodernijim instalacijama vertikalnog transporta, planina postaje prepoznatljiva i po zabavi koju im svakodnevno pruža izvan skijaških staza u oba termina skijanja. Brojne su aktivnosti u kojima jedan posetilac ove olimpijske planine može učestvovati, s ciljem da se zabavi, odmori i zabeleži brojne uspomene koje će zavek poneti sa sobom.

Sankalište

Jednu takvu aktivnost posetioci Jahorine mogu pronaći na stazi 7, koja u periodu od 16h do 18h postaje mesto najluđe zabave, kako za decu, tako i za roditelje. Reč je o Sankalištu koje je potpuni hit u ponudi Olimpijskog centra Jahorina od ove godine, a koje se nalazi na stazi za sankanje dugoj čak 600 metara i širokoj čak 5 metara. U periodu između dnevnog i noćnog skijanja sidro Poljice koriste isključivo nasmejani sankaši, jer sve njih, zajedno sa sankama, na vrh pomenute staze prevozi sidro Poljice. Vredni zaposleni Olimpijskog centra Jahorina napominju sve posetioce i učesnike ove aktivnosti da svoje sanke ostave kući, jer se ovom prilikom koriste sanke koje su opremljene posebnim adapterima za sidro Poljice, a koje mogu unajmiti na ski kasi Poljice, koja se nalazi u neposrednoj blizini istoimenog sidra. Podmažite svoje sanke i pridružite im se na stazi!

Snowboard park

Zvanično 8. februara na Jahorini je otvoren i impozantni Snowboard park na stazi Trnovo, površine čak 3.000 metara kvadratnih, na kojem svakodnevno uživa veliki broj ljubitelja bordanja i freeride skijanja. Sve ljubitelje ovog zimskog sporta na stazi Trnovo očekuje beskrajno uživanje i izvođenje najzabavnijih trikova na preprekama koje je Olimpijski centar Jahorina za njih pripremio.

Olimpijski bar – after-ski i noćne žurke

Ispred Olimpijskog bara, na mestu na kojem je izgrađen novi šank na otvorenom, posetioci uživaju u dnevnim i apres-ski žurkama, koje su sinonim za sjajan provod na planini, a koje se održavaju svakog sunčanog dana, uz prisustvo DJ-a i baklji koje im daju poseban pečat. On, sem što je poseban lokacijski, ambijentalno, te gastronomski, jedinstven je i po impozantnom broju događaja čiji je domaćin tokom gotovo čitave godine. Ipak, svoju reputaciju mesta najluđe zabave u večernjim satima ovaj restoran-bara stekao je zbog najvećeg broja organizovanih muzičkih koncerata – čak njih 40.

Reč je o koncertima za svačiju dušu. Svojevrsni koncertni maraton održala su neka od najvećih imena regionalne muzičke scene – čak 23 umetnika. Seriju izvanrednih koncerata, praćenih odličnim provodom, osigurale su Ana Bekuta, Jovana Pajić, Rialda, Romana Panić, Sanja Vučić, Bella’s bend, Zli pevač Lazović, Aleksandar Aca Sofronijević i njegov orkestar, i Nikolina Kovač, a duše posetilaca Olimpijskog bara tokom zimskih meseci razgalilu su i Aleksandra Mladenović, Milena Ćeranić, Toni Cetinski, Ljupka Stević, dok je svoju autorsku predstavu “Đurologija” izveo i neprevaziđeni Branko Đurić Đura. Među brojnim muzičkim umetnicima nastupili su i Nikola Rokvić, Peđa Jovanović, Adil, “OK bend”, “Amadeus bend”, kao i Nebojša Vojvodić i Dejan Matić.

Ski uranak i Ski zalazak

Za sve svoje posetioce koji uživaju u prelepom izlasku ili zalasku sunca Olimpijski centar Jahorina pripremio je aktivnosti Ski uranak i Ski zalazak. Reč je o vožnjama zatvorenim tipom snežnog tabača do vrha Jahorine, tokom kojih učesnici uživaju u prekrasnom pogledu na okolnu prirodu, uživaju u ukusnoj hrani i odličnoj ponudi Olimpijskog bara na 1.879 metara nadmorske visine, a potom se spuštaju prvi niz jahorinske staze u dnevnom ili noćnom terminu, u zavisnosti koju aktivnost izaberu. Ove savršene ponude predstavljaju spoj skoro svih najlepših aktivnosti u kojima posetioci mogu uživati na našoj planini.

Doživite nezaboravna jutra na Jahorini tokom aktivnosti Ski uranak. U sklopu iste, novi, snežni tabač zatvorenog tipa u rane jutarnje sate polaziće sa staze Poljice u panoramsku vožnju planinom preko Gole Jahorine, u toku koje zastaje na 3 “photo points”, odnosno, lokacije koje predstavljaju mesta sa kojih se pruža neverovatan pogled, i na kojima se učesnici ove aktivnosti mogu fotografisati u predivnom, prirodnom ambijentu. Nakon fotografisanja i stvaranja prekrasnih uspomena, korisnici ove aktivnosti svoju vožnju nastaviće sve do Olimpijskog bara na vrhu staze Poljice, u kojem ih čeka preukusan doručak uz najfinije tople napitke, nakon čega će, u 8:45h, uslediti prvi spust na skijama, u toku kojeg će imati priliku da se prvi, nakon snežnih tabača, spuste niz sjajne staze Jahorine. Za božanstven pogled koji će ovom prilikom zauvek pamtiti, zaista se vredi probuditi u cik zore, zar ne?

Postoji i veliki broj onih koji bi radije uživali u zalasku sunca na Jahorini koji je jednako magičan. S tim u vidu, Olimpijski centar Jahorina, u svoju ponudu uvrstio i fenomenalnu ponudu pod nazivom Ski zalazak. Polazak zatvorenog tipa snežnog tabača, ovoga puta, planiran je sa lokacije, Poljice, oko 17 časova, kada se prati ista ruta panoramske vožnje, odnosno, od staze Poljice, preko Gole Jahorine, sve do Olimpijskog bara. Naravno, u sklopu ove vožnje, korisnici usluge, zastaće na takođe na dve “photo points”, zabiležiti neverovatan prizor iza sebe, beskrajno uživati u momentu, a potom se osvežiti uz odličan branč u Olimpijskom baru. I uz ovu opciju panoramske vožnje snežnim tabačem, skijaši imaju mogućnost da budu prvi na stazi, neposredno pred početak noćnog skijanja, u terminu od 18h do 21h.

Krpljanje

Niste skijaš, ali žarko želite da istražite jahorinske vrhove? Sport vam nije jača strana, ali obožavate šetnju i želeli biste na ovaj način da se popenjete na vrh olimpijske planine Jahorine i uverite se u sve one prekrasne priče koje vam skijaši donose sa skijanja? Sa krpljama je to moguće! Provedite dan u društvu prijatelja i uživajte u hodanju na krpljama snežnim jahorinskim krajolikom, uz pomoć ove posebne obuće, štapova, tople odeće koju smo sigurni da ste poneli sa sobom, i sjajnog raspoloženja. Krpljanje je na Jahorini u potpunosti osvojilo srca njenih posetilaca, koji oduševljeno “krpljaju” tokom dnevnih i noćnih, organizovanih i vođenih tura, kao i individualnih i ekskluzivnih dnevnih i noćnih ture. Ture krpljanja organizuju se svakog vikenda, tokom kojih se naša planina upozna na drugačiji, no jednako lep način kao na skijama, a tu su i ture koje posetioci u poslednje vrijeme kombinuju sa aktivnostima Ski uranak i Ski zalazak.

VIP vožnja kabinom gondola Poljice

Jedna od 68 kabina impozantne gondole Poljice na istoimenoj stazi, dizajniranih u “Diamond” stilu, je VIP kabina, koja će svim posetiocima Jahorine koji budu želeli da obileže bitan životni momenat sa svojom porodicom, prijateljima, ili pak voljenom osobom, u noćnoj panoramskoj vožnji pružiti neverovatan osećaj. Tehnologija LED efekata koja je ugrađena u unutrašnjost kabine, kao i sa spoljašnje strane, korisnicima usluge panoramska vožnja VIP kabinom gondole Poljice osiguraće poseban i čak praznični osećaj, kao i pogled na planinu iz potpuno drugog ugla. Priuštite sebi nezaboravnu vožnju, udobno se smestite u kožna sedišta, otvorite bocu šampanjca i probajte izvrsnu mezu sačinjenu od velikog broja preukusnih domaćih proizvoda, pripremljenu za vas sa velikom pažnjom i ljubavlju.

Foto: Danijela Nišavić

TAXI vožnja ratrakom Poljice

Taxi vožnja snežnim tabačem pobrala je simpatije mnogih, čak i skijaša, koji takođe, barem jedanput u toku boravka na Jahorini, požure da skinu skije, zavire u unutrašnjost ratraka, zabileže neke nove uspomene, ali i vide kako se ujedno pripremaju staze za skijanje. S tim u vidu, Olimpijski centar Jahorina svoju ponudu je prilagodio željama svojih posetilaca i za njih pripremio povratnu Taxi vožnju snežnim tabačem do Olimpijskog bara, te Panoramsku vožnju snežnim tabačem. Korisnici ovih usluga moći će izabrati između zatvorenog i otvorenog tipa ratraka i razgledanja planine – nezaboravni trenuci zagarantovani su bez obzira na izbor!

Suvenirnica

Šoping je uvek dobra ideja, čak i tokom zimovanja, zar ne?! Ponesite deo jahorinskog duha i prekrasnih uspomena, do ponovnog susreta, posetivši Suvenirnice Olimpijskog centra Jahorina – 2 topla kutka fantastične, istorijske, ali i savremene ponude jedinstvenih jahorinskih predmeta. Život čine male stvari, a suvenirski pokloni su tu da probude istinsku radost u vama i vama voljenim osobama. Upravo takve, autentične poklone pronaći ćete u Prodavnici suvenira Olimpijskog centra Jahorina, koja se od nove, zimske sezone 22/23, nalazi na čak dve lokacije – na polaznoj i izlaznoj stanici najmodernije gondole Poljice. Iste su tu da vam ponude sve što vam srce i oči požele.

Brendirane artikle Olimpijskog centra Jahorina, ili pak unikatne proizvode izvanrednih, izuzetno kreativnih dobavljača, od ukrasa, preko tekstilnih proizvoda, sve do prirodne kozmetike i raznih drugih, zanimljivih predmeta, u saradnji sa izuzetnim partnerima i saradnicima, Olimpijski centar Jahorina pripremio je sa mnogo pažnje. S obzirom na to da je Jahorina najveći prijatelj ljubimaca, tu je i poseban asortiman za drage ljubimce, da ih zaštiti u hladnim danima na planini.

Teme