Voćarstvo i vinogradarstvo

VINSKA VIZIJA OTVORENOG BALKANA u Veroni

Foto: Pixabay.com

Sajam vina “Vinska vizija Otvorenog Balkana” predstavio je gotovo 100 vinarija i vina iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije na najvećem italijanskom sajmu vina “Vinitaly” koji je otvoren u Veroni. Za domaće sorte vina sa naših područja vladalo je veliko interesovanje gostiju, kupaca i distributera na štandu Open Balkana koji je organizovala Privredna komora Srbije (PKS).

Štand “Vinska vizija Otvorenog Balkana” posetili su lideri Albanije, Severne Makedonije i Srbije, Edi Rama, Dimitar Kovačevski i Aleksandar Vučić u društvu ministra spoljnih poslova Italije Antonija Tajanija.

Predsednik Vučić rekao je da je sa domaćinima iz Verone dogovorio da će na sajmu vina “Vinska vizija Otvorenog Balkana” koji se u novembru održava u Beogradu biti predstavljen i sajam “Vinitaly”.

Predsednik PKS Marko Čadež istakao je da je za PKS cilj ovog predstavljanja vinara iz zemalja Open Balkana da u Beograd u novembru dođu najveći trgovci i distributeri vina iz Italije i sveta.

“Danas je u Veroni 1.000 superkupaca vina koje želimo da vidimo na našem sajmu vina Open Balkan i zato je Privredna komora Srbije organizovala ovaj štand, da pokažemo da Srbija, Severna Makedonija i Albanija i te kako imaju šta da ponude kada je reč o vinu. Nakon sajmova u Dizeldorfu i Veroni, vina Open Balkana predstavićemo u Beču i Parizu“, rekao je Čadež.

 Čadež je na sajmu vina u Veroni kratko razgovarao sa italijanskim šefom diplomatije Antonijem Tajanijem, a u ponedeljak u Rimu učestvovaće na skupu šefova diplomatija Zapadnog Balkana.

Teme