Info

Nagrađeni najbolji na međunarodnoj izložbi zlatarstva i časovničastva SJAJ, a ovo su najbolji

Foto: Novosadski sajam

Završena je najglamuroznija priredba Novosadskog sajma, Izložba zlatarstva i časovničarstva SJAJ, koja je priređena od 31. marta do 3. aprila.

Mnogi poslovni razgovori su završeni tokom četiri dana, ali ima i onih koji će se nastaviti po zatvaranju sajamskih kapija. SJAJ je prvenstveno bio mesto razmene iskustava i stručnog usavršavanja, izložbe nakita, poludragog i dragog kamenja, časovnika, opreme za bušenje ušiju, mašina i alata za zlatarstvo i časovničarstvo, opreme za izlaganje i pakovanje nakita i satova.

Foto: Novosadski sajam

Predstavljene su tehnologije u obradi plemenitih metala, dragog i poludragog kamenja, kao i izrade nakita. Prikazane su mašine za livenje zlata, brušenje burmi i druge specijalizovane mašine namenjene ovoj delatnosti.

Izlagači kažu da su zadovoljni posetom stručne publike i novim kontaktima za koje veruju da će prerasti u nove poslove. Izložba SJAJ je održana u Hali 1 Novosadskog sajma.

Nagrađeni najbolji na „Sjaju“  
Na Međunarodnoj izložbi zlatarstva i časovničarstva “Sjaj“, uručena su priznanja za kvalitet eksponata.

SPASIĆ SATOVI I NAKIT iz Ćuprije, nagrađena je sa dve medalje. Zlatnom medaljom nagrađeni su za set minđuša, dok im je Velika zlatna medalja pripala za prsten pod nazivom „Ekser“, napravljen od 14-karatnog zlata.
Zlatnu medalju i Veliku zlatnu medalju, osvojila je ZLATARA ATINA iz Niša, za komplet prstenja i minđuša kao i za proizvodni program ogrlica, oba od belog i žutog zlata. 
Komisija Novosadskog sajma nagradila je ZLATARU JOVIŠIĆ iz Novog Sada, Velikom zlatnom medaljom za prsten pod imenom „Perućica“.
FAMIGLIJA ORAFI STANIMIROVIĆ iz Niša, osvojila je Veliku zlatnu medalju za set “Free love“ koji je izrađen specijalno za ovogodišnji nastup na sajmu, dok je Zlatnu medalju za set „Lara“, dobila firma TIM BEST DOO iz Beograda, za unikatni primerak ogrlice i narukvice od srebra.                  .  

Teme