Podsticaji

Raspisan Javni poziv za premiju za mleko, dok će javni poziv za davanja po hektaru biti pomeren kako bi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena da provere i ažuriraju svoje podatke u katastru

Javni poziv za premiju za mleko za 1. kvartal biće raspisan u ponedeljak, 3. aprila, dok će javni poziv za davanja po hektaru biti pomeren kako bi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena da provere i ažuriraju svoje podatke u katastru, prikupe potrebnu dokumentaciju i regulišu ugovorne odnose.

Ističemo da to apsolutno neće uticati na isplatu subvencija, koje će poljoprivredni proizvođači dobiti u isto vreme kako je i planirano.

Naime, javni poziv za davanja po hektaru će trajati mesec umesto 45 dana, te će obrada zahteva i dinamika isplate biti nepromenjena.

Prijave za premiju za mleko se podnose kao i do sada –  preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača.  Javni poziv će trajati do 15. aprila, a isplata premije za mleko će biti realizovana nakon završetka javnog poziva u roku od 30 dana.


Ukoliko se prijavljujete samostalno, uputstvo za prijavljivanje za premiju za mleko možete pogledati ovde.

Ukoliko se prijavljujete kao mlekara, uputstvo pogledajte ovde.


Još jednom podsećamo sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te ste u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odradite sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

Teme