Banke

Global Finance proglasio je Banca Intesa, članicu Intesa Sanpaolo Grupe, ,,Najboljom bankom u Srbiji’’

Na jubilarnom 30. godišnjem izboru za nagrade koje dodeljuje najuspešnijim bankama, renomirani finansijski magazin Global Finance proglasio je Banca Intesa, članicu Intesa Sanpaolo Grupe, ,,Najboljom bankom u Srbiji’’.

Stručni žiri, sastavljen od međunarodnih ekonomskih stručnjaka i urednika časopisa, odabrao je najbolje banke u 150 zemalja sveta vodeći se analizom brojnih kriterijuma uspešnosti, od rasta aktive i inovativnosti proizvoda, do strateških partnerstava i razvoja poslovanja. Pored objektivnih kriterijuma, žiri se rukovodio i ocenama konsultanata, analitičara, kao i predstavnika bankarskog i korporativnog sektora.

,,Veoma sam ponosan što priznanje za najbolju banku u Srbiji, koje nam po osmi put dodeljuje međunarodni finansijski časopis Global Finance, dolazi kao potvrda tržišnog liderstva koje smo očuvali i u godini koju su pratile složene, globalne geopolitičke i makroekonomske okolnosti, kao i nastavak snažne konsolidacije na domaćem bankarskom tržištu. Oslanjajući se na visokootporan poslovni model, inovativnost i spremnost da se prilagođavamo trendovima u finansijskom poslovanju anticipirajući potrebe klijenata i tržišta, očuvali smo kvalitet portfolija, zadržali odgovarajući nivo likvidnosti i godinu završili sa rekordnim rezultatima. Ostvareni uspeh na prvom mestu dugujemo zaposlenima, kojima se ovom prilikom zahvaljujem na posvećenosti i predanom radu koji stoji iza svih naših doprinosa daljem razvoju zajednice i ekonomije zemlje u kojoj poslujemo’’, izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Pored nagrade za „Najbolju banku u Srbiji“, međunarodna bankarska grupa Intesa Sanpaolo, u okviru koje posluje Banca Intesa, nagrađena je i priznanjima za najuspešniju banku u Italiji i Slovačkoj u 2023. godini.

Banca Intesa zauzima vodeću poziciju na tržištu Srbije prema svim ključnim parametrima uspešnosti poslovanja – ukupnoj aktivi, kapitalu, klijentskoj bazi i depozitima klijenata. Za više od 15 godina poslovanja u Srbiji zadobila je poverenje 1,4 miliona klijenata u segmentima stanovništva, malog biznisa, malih i srednjih preduzeća, multinacionalnih i velikih kompanija, kojima stavlja na raspolaganje sveobuhvatnu ponudu modernih proizvoda i uslugu najvišeg nivoa.

Magazin Global Finance, sa sedištem u Njujorku i kancelarijama širom sveta, od 1987. godine predstavlja važan izvor finansijskih informacija i analiza za čitaoce širom sveta. Global Finance tradicionalno već 30 godina objavljuje listu najboljih banaka i drugih pružaoca finansijskih usluga. Ovaj renomirani časopis izdaje se na mesečnom nivou u tiražu od preko 50.000 primeraka.

Teme