Info

Za Lakija da ozdravi NA TRGU REPUBLIKE u Beogradu SUTRA u 12H VELIKI NASTUP VETERANA KULTURNO UMETNIČKIH DRUŠTAVA Pošaljite SMS 1418 na 3030

U subotu, 22. aprila na Trgu Republike održaće se veliki nastup veterana kulturno umetničkih društava iz Beograda. Koncert počinje u 12h. Povod za okupljanje ljudi koji neguju srpsku narodnu pesmu i igru je prikupljanje novca za Lazara Živanovića, četrnaestogodišnjaka kome je dijagnostikovan najteži oblik tumora na mozgu i za čije lečenje je potrebno prikupiti oko 800.000 evra.  Dosadašnjim akcijama koje traju od januara meseca je prikupljena polovina sume.

Svi posetioci će imati priliku da čuju i uživaju u najdivnijim zvucima tradicionalne muzike – od igara iz Šumadije, Ponišavlja, Leskovca, Pčinjskog kraja, Kobišnice, gradskih igara, igraće se Tobdžijsko i Jeftanovićevo kolo, a na ulicama Beograda će se čuti i zvuci Sirtakija.

U okviru programa učestvovaće: KUD „Koreni“, KUD „Kolan“, KUD „Dimitrije Koturović“, KUD PTT Srbije „Đoka Pavlović“, KUD „Dimitrije Tucović“, KUD „Lira folklor“, KUD „Srpska tradicija“, KUD „Despot Stefan“ i KUD „Zora“.

Vreme je ključni faktor u borbi za Lazin život i zato vas čekamo da pokažemo da možemo i moramo da budemo solidarni u čuvanju naše  dece kroz koju će se srpska tradicija nastaviti.  Zato je i poruka ove manifestacije: Da bismo sačuvali tradiciju, moramo sačuvati našu decu.

Lazaru možete pomoći i slanjem poruke sadržine 1418 na broj 3030. Cena jedne poruke je 200 dinara.

Teme