Selo&Planina&Grad

Poziv studentima završnih godina arhitektonskog fakulteta i primenjenih umetnosti iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske da učestvuju na konkursu za idejno rešenje ekoloških kontejnera i kanti za otpad na JAHORINI

Međunarodni nagradni konkurs za idejno rešenje za izradu ekoloških kontejnera i kanti za smeće na Jahorini otvoren je do 1. maja. Pravo na učešće na Eko konkursu, koji je raspisao Olimpijski centar Jahorina, imaju studenti završnih godina studija arhitektonskih fakulteta i fakulteta primenjenih umetnosti /industrijski dizajn/ iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.


Reč je o međunarodnom nagradnom konkursu koji obuhvata izbor najboljeg idejnog tehnološkog, arhitektonskog i dizajnerskog rešenja za izgled ekoloških kontejnera i kanti na više lokacija na Jahorini.


Idejna rešenja treba da sadrže izgled, vrstu otpada, princip rada, način prikupljanja i odvoženja, listu pogona za proizvodnju (dobavljača) koji bi bili u mogućnosti da proizvedu/dostave kontejnere i kante prema odabranom rešenju.


Izabrana rešenja biće nagrađena ski kartama za skijašku 2023/2024. sezonu.


Dostavite svoje idejno rješenje na ekojahorina@oc-jahorina.com i na taj način učinite nešto dobro za prirodu i planinu,  ali i uživajte u skijanju tokom naredne zime.

Teme