Osiguranje

U susret Sajmu poljoprivrede: Sofisticirani modeli predviđanja rizika u funkciji zaštite primarne proizvodnje od šteta uzrokovanih klimatskim promenama

U prostorijama Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu održana je konferenciji za novinare kojom je najavljen jubilarni 90. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu čija je država partner Republika Italija. Prisutnim novinarima obratili su se Nj. E. Luka Gori, ambasador Republike Italije u Srbiji, Antonio Ventresca, direktor Italijanske agencije za spoljnu trgovinu u Beogradu, Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma, predstavnici sponzora kao i Frančesko Maši, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja u svojstvu predstavnika uspešne kompanije u vlasništvu značajne italijanske grupacije.

Zahvalivši se organizatorima konferencije na pozivu, kao i Novosadskom sajmu na još jednoj uspešnoj realizaciji značajne sajamske manifestacije za poljoprivredu Srbije, regiona, ali i čitave Evrope, gospodin Maši je rekao:

„Zadovoljstvo mi je što predstavljam DDOR osiguranje, jednu od najznačajnijih osiguravajućih kompanija na srpskom tržištu, koja pripada Unipol grupi, vodećem evropskom finansijskom igraču, koji takođe predstavlja snažnu italijansku poslovnu zajednicu prisutnu u Srbiji.“ i dodao: „Suvišno je reći da smo snažno posvećeni zaštiti životne sredine i borbi protiv klimatskih promena, koje imaju ogroman uticaj na ekstremno nepovoljne vremenske prilike i prirodne katastrofe. U pogledu prevencije gubitaka i Agrotech-a, kao osiguravači, uvek smo štitili naše klijente od ovih rizika i trenutno shvatamo da su tradicionalne analize zastarele. Stoga, moramo razviti nove i sofisticiranije modele predviđanja koji mogu definisati nove scenarije verovatnoće, omogućavajući nam da predvidimo određene rizike i trendove. Konkretno, u Srbiji smo partnerski sa Institutom BioSens razvili aplikaciju DDOR TERRA, dok u Italiji imamo posebnu kompaniju koja se bavi tehnološkim rešenjima i zove se Leithà, koja se bavi razvojem rešenja, aplikacija i softverskih komponenata koristeći analizu velike količine podataka.“

DDOR osiguranje predstaviće svoju ponudu namenjenu svim predstavnicima u Agro lancu, u Hali 1, na predstojećem 90. međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji se održava od 20. do 26. maja 2023. godine.

Teme