Podsticaji

U toku javni poziv za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov, krajnji rok za prijavu produžen do 15. maja

Foto: Danijela Nišavić

Isplate za davanja po hektaru su u toku i do sada je sredstva dobilo 100.000 poljoprivrednih proizvođača. U toku je javni poziv za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov, a kako bi ministarstvo poljoprivrede izašlo u susret poljoprivrednicima da stignu da prikupe dokumentaciju i prijave se za željenu subvenciju, krajnji rok za prijavu produžen do 15. maja.

Javni poziv za davanja po hektaru u iznosu od 9.000 dinara raspisan je 7. aprila, a  poljoprivredni proizvođači će svoje zahteve moći da podnose do 31. maja.

Kao što je najavljeno, nema čekanja zatvaranja javnog poziva, već se poljoprivrednicima sredstva isplaćuju odmah po obradi zahteva, kako bi što pre došli do novca koji im je potreban.

Subvencija po hektaru obuhvata 6.000  dinara plus 3.000 dinara regres za gorivo, a interesovanje poljoprivrednika je veliko i do sada se po ovom javnom pozivu prijavilo 235.000 proizvođača.

U toku je javni poziv za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov, a kako bismo izašli u susret poljoprivrednicima da stignu da prikupe dokumentaciju i prijave se za željenu subvenciju, krajnji rok za prijavu je produžen do 15. maja. 

Javni poziv za subvencije za krave za uzgoj teladi za tov je raspisan 10. aprila i prvobitno je bilo predviđeno da traje do 10. maja, navodi se na sajtu ministarstva poljoprivrede.

Teme