Info

OSNAŽIVANJE ŽENA U AGRIKULTURI EWA Otvorene prijave do 31. maja za besplatni program za osnaživanje preduzetnica u agrikulturi, nagrade do 10.000 evra

Prvi put u Srbiji organizuje se međunarodni Empowering Women in Agrifood (EWA) projekat namenjen preduzetnicama. EWA u Srbiji organizuju Startit, domaća neprofitna organizacija posvećena razvoju domaće IT zajednice, u saradnji sa EIT Food-om, koji je podržan od strane Evropskog instituta za inovacije i tehnologije (EIT), organa Evropske Unije.

O programu

Kroz šestomesečni program, kandidatkinje će dobiti priliku da steknu personalizovanu, 1 na 1 mentorsku podršku za svoj biznis, stvore vredne kontakte sa predstavnicima industrije i investicionih fondova, unaprede svoje veštine iz prodaje, razvoja biznisa, marketinga i komunikacije, imati priliku da osvoje do 10.000€ nepovratnih sredstava u vidu finalnog granta za dalji razvoj ideje, i mnogo toga drugog.

Osnaživanje žena u agrikulturi – EWA, je program koji za cilj ima da podrži žene u razvoju njihovih poslovnih aktivnosti u ovom sektoru ne samo kroz finansiranje, već i kroz prilagođenu obuku, mentorstvo i mogućnosti umrežavanja.

Cilj inicijative je da sveobuhvatno podrži preduzetnice u ranoj fazi njihovog biznisa i pomogne im da iskoriste svoj potencijal, obezbeđujući im odgovarajuća znanja i pristup mreži kontakata kako bi mogle da uspešno započnu i razviju održive prakse i poslovne aktivnosti u poljoprivredi ili prehrambenoj industriji.

Prijave

Prijave su otvorene za sve kandidatkinje koje imaju prebivalište u Srbiji i imaju poslovnu ideju. Za slučaj da već imaju razvijen biznis, potrebno je da je on registrovan pre manje od dve godine i da do sada nije dobijeno više od 30.000€ sredstava za njegov razvoj.

Preduzetnice koje imaju poslovnu ideju iz oblasti net-zero prehrambenih sistema, upravljanju rizika u prehrambenim sistemima, ili se bave zdravijim životom kroz hranu, mogu se prijaviti onlajn do 31. maja na ovom linku.

Od pristiglih prijava, 10 kandidatkinja biće odabrano prema kriterijumima selekcije i pozvano da učestvuju u radionicama i drugim događajima u trajanju od 6 meseci, dok razvijaju svoju poslovnu ideju pod individualnim nadzorom profesionalnog mentora.

Odabrane preduzetnice imaće priliku da dobiju i do 10.000€ finalnih grantova za dalji razvoj svoje ideje. Sastavni deo učešća u programu je i neprocenjiva prilika za izgradnju međunarodne mreže kako industrijskih, tako i ličnih kontakata.

Više informacija o programu i uslovima prijave dostupno je na sledećoj stranici.

O EIT Food-u

EIT Food je najveća i najdinamičnija svetska zajednica za inovacije u hrani. Ubrzava inovacije radi izgradnje sistema ishrane koji je prilagođen budućnosti, i koji proizvodi zdravu i održivu hranu za sve.

Uz podršku Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), organa Evropske unije, EIT Food ulaže u projekte, organizacije i pojedince koji dele iste ciljeve za zdrav i održiv sistem ishrane. EIT Food otključava potencijal za inovacije u preduzećima i univerzitetima i stvara i skalira startape u poljoprivrednom sektoru kako bi na tržište izveli nove tehnologije i proizvode, i oprema preduzetnike i profesionalce veštinama koje su neophodne za transformaciju sistema ishrane. U tom procesu, EIT Food stavlja potrošača u središte svog rada, pomažući u izgradnji poverenja tako što potrošače povezuje sa poreklom njihove hrane.

EIT Food je jedna od devet inovacionih zajednica koje je osnovao Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), nezavisni organ EU koji je osnovan 2008. kako bi podstakao inovacije i preduzetništvo širom Evrope.

Teme