Selo&Planina&Grad

Zlatibor se približava i „luks“ klijenteli – U planu gradnja golf terena kod Ribničkog jezera i rezidencijalnih vila

Za potez Ribničkog jezera na Zlatiboru u toku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju golf terena, najavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović. U ovom delu radne verzije projekta budućeg Zlatnog grada nalaze se i rezidencijalne vile i drugi sadržaji potrebni za jednu novu klijentelu – najavljuje predsednik u izjavi za e-novine Turističke organizacije Zlatibora.


Stamatović je, u susret jubileju – 130 godina otkada počinje turistička istorija Zlatibora, najavio nove investicije u turizam na Zlatiboru.

„U planovima nam je da ove godine završimo deo sportskih terena na lokaciji od hotela Tornik trasom gondole prema Ribnici. Naš najvažniji i najvredniji projekat Gold gondola pokazao se uspešnim, pa nastavljamo sa započetom idejom za gradnju još jednog njenog kraka, i to od međustanice u Ribnici do Čigote. Time ćemo rasteretiti sadašnji veliki broj putnika gondole, a ujedno masiv Čigote, koji ima značajne mogućnosti za skijaške i druge staze, staviti u funkciju za adrenalinske sportove, planinarenja, šetnje. Taj projekat predstoji nam u narednom periodu“, rekao je Stamatović.

Teme