Ekologija

Yettel nagradio korisnike koji su reciklirali najviše uređaja, kao i osobu koja je reciklirala polamilioniti  uređaj

Azfar Shah i Aleksandar Mitrović Foto: Yettel

Yettel je pre dve godine pokrenuo program reciklaže uređaja i do sada je sa korisnicima odložio  više od 45 tona elektronskog otpada. To znači da je u ponovnu upotrebu vraćeno 7,8 tona bakra, 170 kg srebra, 12 kg zlata i 7 kg paladijuma. Sjajan odziv korisnika pokazuje da ekološka svest u Srbiji raste i da se građani rado uključe, kada im se ponudi jednostavno i konkretno rešenje. Zato je Yettel odlučio da nagradi korisnike koji su reciklirali najviše uređaja, kao i osobu koja je reciklirala polamilioniti  uređaj.

Najviše uređaja reciklirali su Slaviša Živković iz Kruševca, koji je reciklirao čak 131 uređaj i Aleksandar Mitrović iz Beograda, sa 39, dok je Nenad Čokorilo iz Surčina doneo je 500-hiljaditi uređaj na reciklažu. Dobitnicima je električne trotinete uručio Azfar Shah, direktor marketinga za fizička lica u Yettelu.

Prema podacima portala Statista.com, u svetu se godišnje proizvede preko 50 miliona tona elektronskog otpada, što je u proseku 7kg po glavi stanovnika. Procenjuje se da će do 2030. godine proizvodnja e-otpada dostići čak 75 miliona tona.

Teme