Podsticaji

Više od 20.000 prijavilo lažne podatke kako bi dobili subvencije za poljoprivrednike, zbog toga 552 biće u pasivnom statusu

Foto: Pixabay.com

Poljoprivrednici koji su lažirali podatke zbog subvencija biće kažnjeni. Više od 20.000 njih prijavilo je lažne podatke kako bi dobili subvencije od države, a 552 otići će zbog toga u pasivan status.


Ova praksa kojoj se stalo na put, iznenadila je i proizvođače i stručnjake i nadležne organe, rekla je jutros ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jelena Tanasković gostujući u emisiji „Jutro“ na Blic TV.


Prema njenim rečima, postojalo je malverzacija, ali ih više nema, a poznato je i šta će biti s poljoprivrednicima koji su lažirali podatke zbog subvencija.


„Dešavalo se da ljudi lažno konkurišu za subvenciju. Imamo snimke satelitom gde postoji kultura, gde ne. Onda se izađe na teren i utvrdi se stanje. Zatim, bila je situacija da imamo šumu deset godina, i onda se neko prijavi za subvenciju, a nije poljoprivrednik. Onaj ko se ne bavi poljoprivredom, a prijavio se za subvenciju, biće kažnjen, rekla je ministarka Jelena Tanasković gostujući u Jutro na Blic.

Teme