Info

FONDACIJA „EVRO ZA ZNANJE“ dodelila novih 19 stipendija najboljim učenicima i studentima u Srbiji

Foto: Amir Hanzagić

Fondacija „Evro za znanje“ dodelila je novih 19 stipendija najboljim učenicima i studentima u Srbiji, čime je broj stipendista ove Fondacije dostigao 150.

Milenko Vasović

Foto: Amir Hanzagić

„Novac za stipendije prikupljamo donacijama pojedinaca koji imaju želju da sa malim naporom i odricanjem učine nešto što nama liči na veliku stvar. Ove stipendije znače i deci i njihovim porodicama kako u materijalnom smislu, tako kao i podsticaj da uče i trude se da budu najbolji, da ostvare svoje ciljeve a time i daju doprinos društvu i zajednici“, istakao je prilikom dodele Milenko Vasović, koji je zajedno sa Milanom Živkovićem i Miroslavom Paunovićem osnivač Fondacije.

Glumac Petar Božović na sebi svojstven način naglasio značaj čitanja i obrazovanja.

Jovan Bebić, naš sunarodnik koji živi u Njujorku donirao je sredstva za tri stipendije, fudbaler „Crvene zvezde“ Mirko Ivanić za jednu, a kompanije Titan cementara i Mikroelektronika su takođe podržale Fondaciju sa po jednom stipendijom.

Kompanija Mineco, jedan od najvećih investitora u rudarstvo u regionu, je i ove godine po osmi put zaredom, u okviru Fondacije „Evro za znanje“ dodelila dve stipendije studentima Rudarsko-geološkog fakulteta i Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kako bi pomogli mladima sa najboljim akademskim dostignućima u daljem školovanju.

Preko Fondacije „Evro za znanje“ kompanija Mineco je ove godine obezbedila stipendije od po 120.000 dinara Dragani Grahovac iz Beograda, studentkinji IV godine Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu i Slavku Todiću iz Lopara, studentu IV godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu.

„Ova stipendija mi mnogo znači jer sam upisao master studije i moći ću da finansiram stanovanje u domu i dalje školovanje. Planiram da se bavim poslovima u rudarstvu i nadam se da ću buduće iskustvo steći u nekom od rudnika kompanije Mineco, a što će mi mnogo pomoći u daljem stručnom usavršavanju. Drago mi je da je prepoznat naš trud i znanje kojim doprinosimo razvoju naše zemlje“, kaže Slavko Todić.

Studentkinji Dragani Grahovac ova nagrada će pomoći da se i dalje usavršava u razvijanju održivih proizvodnih procesa, čime bi želela da se bavi u budućnosti.

„Stipendija koju sam dobila predstavlja priznanje za moj rad i strast ka nauci. Stipendiju ću koristiti za akademsko usavršavanje i pripreme za međunarodne studije. To je ključno da bih stekla šire razumevanje globalnih ekoloških izazova i mogla da pridonesem njihovom rešavanju, a kako bi pomogla u izgradnji održivije budućnosti za sve nas. Hvala fondaciji i svim ljudima koji su mi omogućili ovu divnu priliku“, rekla je Dragana Grahovac.

Dobitnicima, Dragani Grahovac i Slavku Todiću, Mineco će omogućiti da u postrojenjima u kojima kompanija rukovodi steknu praktične veštine i uvid u tehnološke i proizvodne procese što može da im pomogne u daljem profesionalnom razvoju.

Teme