Društveno odgovorno poslovanje

Mondelēz International i Nelt Grupa Akcijom pošumljavanja Dajbabske gore ozvaničen početak sadnje 100.000 sadnica crnog bora širom Crne Gore

Akcijom pošumljavanja Dajbabske gore krajem prošle nedelje ozvaničen je početak sadnje 100.000 sadnica crnog bora širom Crne Gore, u okviru projekta „BORimo se za naše šume“. U kampanji koju su realizovale kompanije Mondelēz International i Nelt Grupa sa partnerima, sadnicama će se u narednom periodu ozeleniti različite lokacije u Podgorici, Danilovgradu, Kolašinu, Andrijevici i Mojkovcu.

Reč je o zajedničkoj inicijativi kompanija, u okviru koje su potrošači kupovinom Milka proizvoda u vrednosti 5 evra tokom jula i avgusta, doprineli ovom važnom ekološkom projektu. Instituticionalnu podršku ovoj inicijativi pružili su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja severa Crne Gore, Glavni Grad, kao i Zelenilo d.o.o.

Zahvaljujući angažmanu potrošača i podršci ključnih institucija, ova akcija simboliše snagu udruženog delovanja svih aktera društva.

Poslujući u prehrambenoj industriji, posvećeni smo tome da u čitavom proizvodnom procesu poštujemo načela održivosti – od samog uzgoja nekih od glavnih sastojaka koje koristimo za naše proizvode, preko proizvodnje, efikasnog i obnovljivog korišćenja prirodnih resursa do izbora same ambalaže koju koristimo za naše proizvode. Sa druge strane, vrlo nam je važno da društveno odgovornim aktivnostima doprinesemo zajedničkom napretku ljudi i zajednice. Ponosni smo što smo današnjom akcijom započeli sadnju 100 000 novih sadnica crnog bora na teritoriji Crne Gore i što smo zajedno sa partnerima, ali i svim građanima koji su doprineli našem cilju u ovoj akciji, pokretači pozitivnih promena usmerenih na zaštitu lokalne životne sredine i revitalizaciju šumskih područja Crne Gore”, izjavila je Marina Hadrović, generalna direktorka kompanije Mondelēz International za tržišta Adria regije i Bugarsku podsećajući da su zaposleni u kompaniji ovog proleća, u saradnji sa lokalnim komunalnim preduzećima, kroz različite aktivnosti učestvovali u sadnji novih stabla lišćara i četinara u Srbiji i Hrvatskoj.

Iz kompanije Nelt Grupa poručuju da ova akcija predstavlja korak napred ka održivijoj budućnosti i svedoči o moći zajedničke akcije u borbi za očuvanje prirode.

Pokazujemo primer snage partnerstva dve kompanije, kao i značaj brige o lokalnoj zajednici na delu. Sa kompanijom Mondelēz International i našim sugrađanima napravili smo značajan korak za očuvanje prirodnog nasleđa Crne Gore. Nastavljamo da radimo na jačanju partnerstava i ostajemo stabilan oslonac zajednicama u kojima poslujemo, jer je to na vrhu liste prioriteta Nelt Grupe”, istakla je Ljilja Pižurica, izvršna direktorka Nelt Grupe za tržišta Crne Gore i Albanije.

Podsetimo, inicijativa „BORimo se za naše šume“ je usledila kao nastavak prethodno uspešne organizovane akcije usmerene na zaštitu životne sredine i doprinos lokalnoj zajednici koje je kompanija Mondelēz International organizovala u Srbiji i Hrvatskoj.

Video sa početka akcije pošumljavanja Dajbabske gore pogledajte na linku.

Teme