Banke

Addiko banka dobitnik dve nagrade UEPS za 2023. godinu

Kampanja „Ne pecaj se“ koju je Addiko banka pokrenula zajedno sa agencijom Represent Communications osvojila je na svečanoj dodeli UEPS nagrada Zlatno priznanje za direktni marketing i Srebrno priznanje za PR kampanju u kategoriji Brand PR.

Addiko banka pokrenula je kampanju „Ne pecaj se“ sa ciljem edukacije o fišingu i različitim vrstama Internet prevara. Fišing, kao oblik prevare u digitalnom bankarstvu, postaje sve učestaliji izazov za korisnike i same banke. Addiko banka s punim uvidom u rastuću opasnost koju fišing nosi, posvećena je zaštiti svojih klijenata od ovakvih prevara.

“Sa ovom kampanjom smo hteli da istupimo iz okvira standardne bankarske komunikacije i da edukujemo i podstaknemo na razmišljanje sve ljude koji još nisu svesni koliko je digitalni svet nemilosrdan kada su u pitanju lični podaci.  Pod sloganom: “Ovo nije prevara, ovo je vežba“ hteli smo da skrenemo pažnju našim klijentima ali i opšte javnosti o opasnostima koje vrebaju iza svakog klika ali i da ih edukujemo o znakovima fišing napada, i kako da se od njih zaštite. Pokušali smo  kroz različite medijske kanale da podignemo svesti o rastućem problemu fišinga i da skrenemo pažnju na to da kada nešto izgleda suviše dobro da bi bilo istinito, obično i nije istinito“, izjavila je Ivana Bogdanović, direktorka marketinga i korporativnih komunikacija Addiko banke.

U ranoj fazi kampanje, kampanja se poslužila kreativnim i atraktivnim, ali namerno nerealnim banerima na Internetu, gde je statistika pokazala da ljudi relativno lako padaju na “mamac” ovakve internet prevare. U vrlo kratkom vremenskom periodu, čak 25.600 ljudi, uglavnom starije populacije, kliknulo je na neki od banera s nerealnom ponudom. Međutim, ti klikovi nisu vodili do stvarnih prevara, već su korisnici bili preusmereni na edukativnu stranicu Addiko banke, gde su mogli da se informišu o opasnostima i prevarama na Internetu.

Kampanja se nastavlja i tokom naredne godine, jer je očigledno da tema fišinga i opasnosti na Internetu ostaje od izuzetnog značaja. Addiko banka kontinuirano radi na unapređenju svojih sistema zaštite i implementaciji najnaprednijih tehnoloških rešenja kako bi obezbedila sigurnost korisnika. Takođe, pruža podršku korisnicima kroz edukativne materijale i savete za bezbedno korišćenje bankarskih usluga.

Teme