Info

POČEO IZBOR NAJDOMAĆINA 2024 U nedelju 10. marta biće održan poljoprivredni karavan u Obrenovcu

Foto: Ringier

Najbolji poljoprivrednik Srbije biraće se i ove godine, a prijave za „Najdomaćina 2024“ počele su 1. marta i trajaće sve do 30. septembra 2024. godine. Poljoprivredni karavan „Najdomaćin 2024“ u nedelju 10. marta stiže u Obrenovac. Izbor za „Najdomaćina“ održava se po drugi put uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i obići će 10 gradova u Srbiji.

Ukupni ovogodišnji nagradni fond biće uvećan i novčane nagrade iznosiće 7 miliona dinara, a novina je da će pored novčanih, naši najbolji poljoprivrednici biti u mogućnosti da osvoje i brojne robne nagrade.

Glavna nagrada je 2 miliona dinara, a deliće se još 10 nagrada po kategorijama – svaka po 500.000 dinara. Robne nagrade u vidu semena, đubriva, i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta dobiće najistaknutiji domaćini u svom kraju u sklopu poljoprivrednog karavana.

Podsetimo, na prošlogodišnjem konkursu za „Najdomaćina 2023“ bilo je prijavljeno više od 400 gazdinstava iz cele Srbije.

U okviru ovog projekta poljoprivredni karavan je svake nedelje obilazio različite gradove iz kojih je stiglo najviše prijava, a među njima su bili: Topola, Šabac, Prokuplje, Guča… Glavnu nagradu prošle godine odneo je Miloš Cvetkov iz Dimitrovgrada, a nagradu mu je uručila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

Karavan „Najdomaćin 2024“ ove godine obići će više od 10 gradova u Srbiji. Izbor za najboljeg poljoprivrednika trajaće tokom cele godine, a prvi ovogodišnji događaj biće u okviru Međunarodnog sajma poljoprivrede u Bogatiću. Tamo će „Najdomaćin“ imati svoj štand gde će poljoprivrednici moći da se bliže upoznaju sa pravilima ovogodišnjeg konkursa.

Prvi grad u kome će biti održan poljoprivredni karavan je Obrenovac 10. marta 2024. Vreme početka događaja je u 9 sati u delu grada Vašarište u Obrenovcu. Prisutnima će se obratiti i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, a pored nje biće prisutan i predsednik privremenog organa Miloš Stanojević.

Teme