Voćarstvo i vinogradarstvo

Vinarije Molovin, Matalj, Doja, Deurić, Erdevik, Atelje vina Šapat, Panjković i Virtus na sajmu London Wine Fair od 20. do 22. maja

Foto: Vinarija Doja

Vinarije Molovin, Matalj, Doja, Deurić, Erdevik, Atelje vina Šapat, Panjković i Virtus predstaviće se londonskoj i globalnoj vinskoj publici na predstojećem sajmu London Wine Fair.

Od 20-22. maja, najveći britanski sajam pića posetiće oko 10.000 profesionalaca iz vinske i destilerske industrije. Očekuje se učešće više od 400 izlagača, među kojima su i naši vinari, uz destilere iz Saveza proizvođača rakije Srbije. Nastup naših vinara i destilera organizuju Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije.

Na Nacionalnom štandu Srbije posetioci iz sveta pića moći će da se upoznaju i sa sajmom Wine Vision by Open Balkan, najvećom balkanskom vinskom manifestacijom i tačkom susreta vinara i vinskih znalaca celog našeg regiona, ali i ostatka sveta.

Pored naših vina, u Londonu će se degustirati i rakije iz Srbije, i to na štandu londonske kuće The Old Cellar koja se mahom bavi prodajom vina i destilata iz Bugarske i Srbije. Posetioci London Wine Fair-a upoznaće se sa Bukovskom lozom – crnom tamjanikom iz manastira Bukovo, potom rakijama destilerije Zarić – Opsesija malina, Nirvana viljamovka, Nostalgija dunja, Kraljica 7 i impresivnom šljivovicom Kraljica 14, kao i njihovim jedinstvenim pićem u tipu konjaka od šljive, pod nazivom Kralj. Probaće se i viljamovka iz ugledne destilerije Hubert 1924, kao i njihova kajsijevača.

Osim vina, piva i cidera, na sajmu u Londonu biće predstavljene i druge kategorije pića – sake, pića sa niskim procentom alkohola, kao i bezalkoholna pića. Londonski sajam vina je poznat i po inovativnom i aktuelnom sadržaju, sa često provokativnim i vizionarskim temama i interaktivnom pristupom.

Teme