Info

Sve o životu i radu u Sloveniji možete da saznate 10. juna od 10 do 17 časova u Sava Centru

Foto: Pixabay.com

Na osnovu međunarodnog dogovora o zapošljavanju između Republike Slovenije i Republike Srbije, Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije organizuje događaj pod nazivom Život i rad u Sloveniji u svrhu obezbeđivanja verodostojnih informacija i podizanja svesti o pravima radnika i njihovoj zaštiti u radnim migracijama. Događaj će biti održan 10. juna od 10 do 17 časova u Sava Centru.

Medijima će se obratiti generalna direktorka Zavoda za zapošljavanje Republike Slovenije, Greta Metka Barbo Škerbinc u 11 časova. U isto vreme će vam se obratiti i Saša Arsenovič, gradonačenik Maribora.

Posetioci će imati priliku da se informišu o uslovima života i rada u Sloveniji, kao i da dobiju individualno savetovanje o karijeri. Moći će i da dobiju odgovore na pitanja vezano za slovenački školski sistem, priznavanje stručnih kvalifikacija, uslovima smeštaja u Sloveniji i sl. 

Očekuje se prisustvo skoro 60 uglednih slovenačkih poslodavaca iz različitih sektora, kao i predstavnika sindikata radi obostranog upoznavanja sa pravima radnika i podrške tržištu rada u obe države.

Više informacija o događajima dostupno je na linku: https://zivotiradusloveniji.rs

Teme