Zdravlje

RAZGOVARaJMO O VTO Velika tribina o vantelesnoj oplodnji 15. juna u Kragujevcu

Foto: Pixabay.com

Nakon mnogobrojnih događaja o vantelesnoj oplodnji održanih u prestonici, kako bi edukovali, informisali i posavetovali one koji se bore za dete i u manjim mestima u Srbiji – Udruženje Šansa za roditeljstvo organizuje veliku tribinu o lečenju neplodnosti pod sloganom „Razgovarajmo o VTO“ u Kragujevcu.

„Već duže vreme među onima koji leče neplodnost, a ne žive u Beogradu postoji želja da se sretnemo i organizujemo jedno edukativno okupljanje mimo glavnog grada, stoga smo odlučili da okupimo lekare, eminentne stručnjake iz svojih oblasti, kako bismo pomogli prisutnima da dođu do važnih informacija i da kroz razgovore sa lekarima lakše pronađu put do bebe, skrate vreme čekanja, kao i da postave direktna, najdirektnija pitanja na teme o kojima će lekari govoriti u svojim obraćanjima. Odluka je da prvi među gradovima bude baš onaj u srcu naše zemlje – Kragujevac“ – potvrdila je Marijana Arizanović.

Tribina „Razgovarajmo o VTO“ održaće se 15. juna s početkom u 14 časova u svečanoj sali Inženjerskog (Mašinskog) fakulteta u Kragujevcu na adresi: ul. Sestre Janjić broj 6 (objekat B).

Učesnici tribine:

Jelena Antić, majka

Dr Marija Šorak, ginekolog – KC Kragujevac

Aleksandra Dimitrijević, diplomirani biolog – Institut za javno zdravlje Kragujevac

Dr Biljana Popović Todorović, ginekolog – Opšta Bolnica Avala

Prof. dr Eliana Garalejić, ginekolog – Bolnica Jevremova

Dr Biljana Arsić, ginekolog – Bolnica Jevremova

Dr Branko Budimirović, ginekolog – BB klinika

Teme koje će se naći na tribini pokazale su se kao preko potrebne i one za kojima vlada najviše interesovanja među parovima i pojedincima koji leče neplodnost i prolaze kroz procedure potpomognute oplodnje. Svi prisutni imaće priliku da postave pitanja lekarima i dobiju potrebne odgovore koji bi im u budućnosti poslužili kao smernice za nastavak lečenja.

Zbog ograničenog broja mesta prijava za tribinu je obavezna putem sajta www.sansazaroditeljstvo.org.rs

Teme