AIK Banka online krediti
Banke

Neto profit NLB Grupe 104,6 miliona evra za devet meseci, od toga DOBIT NLB Banke Beograd 4,3 miliona evra

Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB banke Beograd Foto: NLB banka

NLB Grupa je, uprkos izazovnom ekonomskom okruženju koje je ove godine obeležila pandemija virusa COVID-19, u prvih devet meseci 2020. ostvarila neto profit od 104,6 miliona evra. Profit NLB Banke Beograd u istom periodu je iznosio 4,3 miliona evra.

„Tokom najvećeg dela ove godine, osnovni cilj nam je bila zaštita i zaposlenih i klijenata od širenja virusa COVID-19 i u tom smislu smo primenjivali i nastavljamo da primenjujemo najviše standarde, istovremeno obezbeđujući klijentima u svakom trenutku pristup svim proizvodima i uslugama, posebno sredstvima na njihovim računima. Nastavili smo da razvijamo svoju ponudu, pre svega u onom delu koji omogućava poslovanje sa bankom na daljinu, pa smo nakon kartica sa mogućnošću beskontaktnog plaćanja i instant plaćanja QR kodom, ponudili i digitalni novčanik i postavili savremene bankomate koji omogućavaju beskontaktno korišćenje, odnosno korišćenje bez ubacivanja kartice u čitač. Svojim klijentima smo, između ostalog, omogućili da otvore nalog na elektronskom i mobilnom bankarstvu bez dolaska u banku, svesni da je smanjenje broja fizičkih kontakata jedna od najznačajnijih mera zaštite u periodu pandemije, a na raspolaganju im je u svakom trenutku i podrška Kontakt centra“, rekao je Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.


Tokom prvih devet meseci ove godine NLB Banka je nastavila da podržava privredu i građane finansiranjem njihovih ličnih i profesionalnih planova i zabeležila rast plasmana od 15 posto u poređenju sa krajem prošle godine.

Rast stambenog kreditiranja za čak 35 odsto u odnosu na početak godine

„Trudimo se da u ovom periodu što više podržimo privredu jer verujemo da je to u uslovima globalne pandemije neophodno. Odobrili smo 40,7 miliona evra kredita u skladu sa Uredbom o utvrđivanju garantne šeme Vlade Republike Srbije, a u segmentu poljoprivrede, gotovo 26 miliona evra smo plasirali u okviru programa subvencija. Time smo želeli da svojim klijentima obezbedimo pristup povoljnim izvorima finansiranja, kako bi lakše obezbedili nastavak svog poslovanja u uslovima pandemije. Dodatno, sa ciljem podrške privredi u kriznom periodu, na nivou grupe smo realizovali projekat Okvir podrške, u okviru kojeg je 280 privrednika iz regiona osvojilo oglasni prostor kod medijskih partnera sa kojima članice grupe sarađuju i na taj način dobilo priliku da se za njih i njihove proizvode i usluge čuje. Devetu godinu za redom smo realizovali i NLB Organic konkurs, čime smo nastavili podršku organskim proizvođačima“, objasnio je
Greganović.

On je dodao da je u prvih devet meseci ove godine banka nastavila da odobrava kredite i građanima. Značajan rast je zabeležen u segmentu stambenih kredita, pa je iznos odobrenih stambenih zajmova za čak 35% veći nego na početku ove godine.