Ko smo i šta želimo…

Promocija poljoprivrede i preduzetničkog duha, pravovremene vesti, korisne informacije i tekstovi iz svih segmenata poljoprivrede, ali i njenog finansiranja. Priče pojedinaca koji su se vratili plodnoj zemlji ili je nisu ni napuštali, primeri i kompanija koji daju podstrek.

Sve to je portal Plodna zemlja.

Danijela Nišavić, osnivač i urednik portala, po struci ekonomista, novinar i urednik sa višegodišnjim stažom. Zemunka, čiji su koreni na Kopaoniku.

Radila u redakcijama najtiražnijih dnevnih novina. Prvi tekst napisala je za dnevni list Večernje Novosti, potom je izveštavala za Frankfurtske Vesti. Poslednjih 15 godina bila je član redakcije najčitanijeg dnevnog lista Blic i učestvovala kao urednik u radu prve integrisane redakcije u Srbiji i Balkanu. Pisala je i piše za vodeće ekonomske časopise u Srbiji i regionu namenjene poslovnoj i stručnoj javnosti.

Tri godine bila je i član žirija za izbor Blic preduzetnika godine i godinama je izveštavala o preduzetničkim idejama.

Za svoj rad više puta nagrađivana – decembra 2014. godine po mišljenju kolega proglašena je za radnika godine Blica.

Specijalno priznanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj – NALED za doprinos kvalitetnom izveštavanju o ekonomskim reformama dobila je januara 2018. godine.

„Čovek sam od reči, i od reči. Više sam ih napisala, nego izgovorila. Sada sa željom da kao preduzetnik koji je osnivač portala Plodna zemlja dam stimulans preduzetništvu u Srbiji. Da ohrabrim pozitivnim pričama, da ukažem, da osnažim. Da svi budemo svoji na svome! Srbija kao plodna zemlja blagostanja“.  

Zemlja je izvor života a Plodna zemlja izvor inspiracije za stvaranje. Pišite, dajte sugestije, predloge, ispričajte Vašu priču plodne zemlje za Plodnu zemlju!