Cirkularna ekonomija

Javni poziv za CIRKULARNU EKONOMIJU do 15. februara, evo ko može da se prijavi

Foto: Pixabay.com

Javni poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije biće otvoren do 15. februara 2021. godine, a na njega mogu da se prijave lokalne samouprave i javna komunalna preduzeća, privredni subjekti i organizacije civilnog društva registrovani u Republici Srbiji.


Program Ujedinjenih nacija za razvoj i Ministarstvo zaštite životne sredine, u saradnji sa Globalnim fondom za životnu sredinu (GEF), a u fazi izrade projekta „Smanjenje ugljeničnog otiska lokalnih zajednica primenom principa cirkularne ekonomije u Srbiji“ raspisuju Javni poziv u formi izazova za prikupljanje predloga inovativnih i isplativih projekata, poslovnih modela i tehničkih rešenja za smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte, na nivou lokalnih zajednica, primenom principa cirkularne ekonomije.


Na poziv mogu da se prijave jedinice lokalne samouprave (gradovi i opštine), javna komunalna preduzeća, privredni subjekti (privredna društva, preduzetnici) i organizacije civilnog društva.


Predložena rešenja istovremeno bi trebalo da imaju potencijal da ostvare i druge društvene, ekonomske i ekološke koristi za zajednicu i njene građane.


Više informacija o vezi između cirkularne ekonomije i ublažavanja klimatskih promena sa studijama slučaja možete pronaći u priručniku.
Sve informacije o javnom pozivu, uključujući tok poziva, kriterijume za evaluaciju i uslove za prijavljivanje možete pronaći u vodiču za prijavljivanje na javni poziv u formi izazova – zatvori krug.

Teme