Osiguranje

DUNAV OSIGURANJE Putničko zdravstveno osiguranje uz pokriće za COVID- 19 najsigurnija zaštita na putu

Ivana Soković, predsednik Izvršnog odbora Dunav osiguranja

Godinu za nama obeležila je pandemija koronavirusa, pokazujući da је u teškim vremenima najveći izazov sačuvati ono što je najvrednije: život i zdravlje ljudi. Suočenа s ekonomskim, privrednim i finansijskim posledicama izmenjenih okolnosti, Kompanija „Dunav osiguranja“ је od početka širenja COVID-19 nastojala da u svakom trenutku olakša život svojim osiguranicima i pomogne društvenoj zajednici suočenoj s nepoznatim neprijateljem.

Kao odgovor na izazovan period, naročito brinući o zaštiti zdravlja svojih klijenata, Kompanija „Dunav osiguranje“ u paket putnog zdravstvenog osiguranja uključila je i rizik od COVID – 19. Pored toga što putničko zdravstveno osiguranje važi na svim svetskim destinacijama, bez vremenskog ograničenja za povratak u zemlju, „Dunav“ je za svoje klijente obezbedio dodatno pokriće za kovid 19 koje obuhvata: troškove neophodnih medicinskih pregleda ovlašćenog lekara i troškove testiranja u slučaju ispoljavanja simptoma radi hitne medicinske pomoći i dijagnoze kovida 19, troškove nabavke lekova, bolničkog lečenja, te troškove povratka u zemlju do 5.000 evra. 

Osiguravajuće pokriće za kovid 19 posebno se ugovara – uz doplatu od 50% ukoliko klijent zaključi polisu putničkog zdravstvenog osiguranja ili paket putnog osiguranja. Tako se za putovanje u trajanju od 10 dana i premiju od 1.574 dinara sa uključenim kovid rizikom obezbeđuje pokriće u iznosu od 35.000 evra, čime Kompanija „Dunav“ obezbeđuje i ubedljivo najveću osiguranu sumu na našem tržištu. Posebnu pogodnost predstavlja zaključivanje polise onlajn, čime klijenti mogu da ostvare popust od 15 odsto.

Predsednik Izvršnog odbora Kompanije „Dunav osiguranje“ Ivana Soković ističe da su klijenti prepoznali tu brigu nagradivši je poverenjem. Učešće polisa sa ugovorenim pokrićem za kovid 19 u stalnom je porastu, pa se tako u drugoj polovini 2020. godine čak 65% osiguranika opredelilo da u polisu PZO uključi i ovo dodatno pokriće. 

„I usluge dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja naše kompanije prilagođene su novonastaloj situaciji, te vlasnici ovih polisa imaju pravo na prvi pregled, laboratorijske analize (KKS, LHD, CRP; D-dimer…), RTG snimak pluća, i sve dijagnostičke procedure koje lekar smatra potrebnim kako bi se postavila dijagnoza, što podrazumeva i PCR test. Sámo lečenje te bolesti za sada nije pokriveno polisama DZO, ali osiguranik i dalje ima mogućnost da koristi sve druge zdravstvene usluge za kojima se pokaže potreba, a koje nisu u vezi s koronavirusom. Pritom, ukoliko osiguranik primi vakcinu protiv kovida 19, pa eventualno nastupe neželjene reakcije, takva zdravstvena stanja takođe su pokrivena polisom dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja naše kompanije, budući da se ne smatraju obolevanjem od koronavirusa“, kaže predsednica Izvršnog odbora. 

Nastavljajući s poslovnim i humanim akcijama koje kompanija „Dunav“ sprovodi kao deo svoje misije, predsednica Izvršnog odbora „Dunav osiguranja“ ističe da su izazovi upravo ono što podstiče na odgovorno poslovanje, te će „Dunav“, kao osvedočeni prijatelj privrede i stanovništva, nastaviti da podržava sve aktivnosti koje vode oporavku i daljem napretku celokupnog društva.

Teme