Info Točkovi&Pruga&Nebo

Do 22. marta ROK za podnošenje zahteva za dodelu SUBVENCIJA za podršku autobuskim prevoznicima zbog poteškoća u poslovanju izazvanih COVID-19

Foto: Pixabay.com

Na inicijativu Privredne komore Srbije (PKS), Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javni poziv za dodelu subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom koronavirusa. Rok za podnošenje zahteva je 22. mart ove godine.

„Mera koju je donela Vlada Srbije na inicijativu Privredne komore Srbije očuvaće više od 15.000 radnih mesta u sektoru drumskog saobraćaja, omogućiti prevoznicima da opstanu, dalje investiraju i sačuvaju deficitaran vozački kadar“, ističe Milica Dubljević, sekretar Udruženja za saobraćaj PKS.

Šest jednakih rata od 600 evra po svakom registrovanom autobusu

Sredstva se dodeljuju u šest jednakih mesečnih rata u visini od 600 evra po svakom registrovanom autobusu za koga prevoznik poseduje licencu. Isplata će biti izvršena na namenske dinarske račune u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan kada je državna pomoć dodeljena.

Predstavnici kompanija u drumskom saobraćaju očekuju da će im ova sektorska mera pomoći da krizu lakše prebrode, očuvaju radna mesta i pozicije na međunarodnom i domaćem tržištu.

Javni poziv možete preuzeti OVDE

Teme