Banke Društveno odgovorno poslovanje

UniCredit podržava Sat za našu planetu 14. godinu zaredom SVETLA ĆE BITI ISKLJUČENA u 45 zgrada banaka širom Grupe

Foto: Promo

Sutra, u subotu 27. marta u 20.30 časova, UniCredit će ugasiti svetla u 45 svojih zgrada u 14 zemalja širom Evrope uključujući Srbiju, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Nemačku, Mađarsku, Italiju, Rumuniju, Rusiju, Sloveniju, Slovačku i Veliku Britaniju, na šezdeset minuta, obeležavajući četrnaestu godinu zaredom učešće Grupe u inicijativi Sat za našu planetu. Ovaj globalni pokret organizovan je od strane Svetske fondacije za prirodu, sa ciljem da ujedini ljude kako bi preduzeli mere u vezi sa ekološkim pitanjima i pomogli da sačuvamo planetu. UniCredit Banka Srbija će ovim povodom isključiti svetleće reklame na svoje dve centrale – u Rajićevoj 27-29 i Jurija Gagarina 12, u Beogradu.

Đuzepe Zamarki, direktor za održivost Grupe, izjavio je:

„Naše godišnje učešće u inicijativi Sat za planetu deo je širih napora UniCredita da podrži održivost i da preduzme mere protiv klimatskih promena. Posvećeni smo smanjenju uticaja našeg poslovanja na životnu sredinu, kao i pružanju pomoći našim klijentima u prelasku na niskokarbonsku i klimatski otpornu ekonomiju. Održivost je deo naše DNK i osnovnih vrednosti banke, zbog čega nastavljamo da integrišemo održivi razvoj u sve oblasti našeg poslovanja. U 2020. godini UniCredit je postigao smanjenje od 60% u emisiji gasova sa efektom staklene bašte, u odnosu na 2008. godinu, sa dugoročnim ciljem smanjenja od 80% do 2030. godine“.

Primer koji potvrđuje snažnu posvećenost banke održivosti je partnerstvo Grupe sa Treedom-om, online platformom koja omogućava ljudima da na daljinu posade drveće i da na isti način prate njihov rast. Ova inicijativa pokrenuta je 2020. godine i stvoriće UniCreditovu šumu koja će se sastojati od najmanje 90.000 novih stabala zasađenih širom Italije, Kolumbije, Haitija, Kenije, Madagaskara i Tanzanije. UniCreditova šuma će pomoći da se smanji globalna emisija ugljen-dioksida za približno 20.542.500 kg tokom narednih deset godina, što je ekvivalent emisiji koju proizvede oko 4.400 automobila svake godine.

Teme