Info Zdravlje

Acıbadem Health Group, svetski poznat lanac bolnica, postao VEĆINSKI VLASNIK Bel Medica

Foto: Promo

Acıbadem Health Group, svetski poznat lanac bolnica, postao je većinski vlasnik Bel Medica, vodeće privatne zdravstvene ustanove u Srbiji sa tradicijom dugom 26 godina. Ubuduće će poslovati pod nazivom „Acıbadem Bel Medic“, a suvlasnik i generalni direktor, kao i dosada, biće dr Jasmina Knežević. 

Acıbadem Healthcare Group posluje u Turskoj od 1991. godine. Sistem na globalnom nivou funkcioniše u još 4 evropske države ( u Severnoj Makedoniji,  Bugarskoj,  Holandiji a sada i u Srbiji), sa 21 bolnice, 13 ambulantnih centara, više od 4.200 kreveta, sa preko od 22.500 zaposlenih i 4.000 doktora. Acibadem Health Group pripada drugom na svetu najvećem lancu bolnica IHH.

Bel Medic su osnovali 1995. godine  dr Jasmina i Milan Knezevića i lider je u sektoru privatnog zdravstva Srbije I regiona. Bel Medic je prepoznat po zdravstvenoj usluzi vrhunskog kvaliteta i akreditovan je po evropskim standardima. U svom sastavu ima bolnicu sa porodilištem, operacionim blokom, angio-salom, jedinicama intenzivne nege i apartmanima, kao i četiri vanbolničke ustanove. Više od 800 lekara svakoga dana, 24 sata dnevno je posvećeno lečenju dece i odraslih. 

Povodom pripajanja Bel Medic sistema Acibadem Healthcare Grupi, gospodin Mehmet Ali Aidınlar, osnivač i predsednik Acıbadema, izjavio je:

Dr Jasmina Knežević, CEO Bel Medic – Menadžer godine 2020 Foto: SAM

„Verujem da će nivo zdravstvenih usluga u Srbiji biti podignut na mnogo viši nivo zahvaljući sinergiji koja će se stvoriti u saradnji Acibadema sa Bel Medicom, koji je jedan od ključnih pružalaca zdravstvenih usluga u Srbiji“.

Gospodin Angel Angelov, izvršni direktor Acıbadem City Clinic B.V. iz Sofije, rekao je:

Izuzetno smo uzbuđeni što ćemo dalje proširiti svoje poslovanje na zapadnom Balkanu. Verujemo da će težnja naše grupe za izvrsnošću i prvoklasnom uslugom prema pacijentima dati pozitivan doprinos srpskom tržištu zdravstvene zaštite.“

Dr Jasmina Knežević, osnivač i generalni direktor Bel Medica, izjavila je:

„Veliko mi je zadovoljstvo što je Bel Medic postao partner lancu bolnica svetske klase. Naši građani već imaju pozitivna iskustva sa Acibadem zdravstvenim sistemom koji je i kod nas već prepoznat po medicini najvišeg nivoa  i u kome se  puno misli o pacijentu i njegovom kompletnom zadovljstvu. Sigurna sam da će strateško spajanje dva jaka brenda, kao što su Acibadem i Bel Medic, približiti svetsku medicinu našim građanima kao i doprineti  srpskoj ekonomiji.”

Teme