Vode Srbije

TIMSKA IGRA ZA JOŠ BRŽI NAPREDAK VLASINSKOG KRAJA Selektor Dragan Stojković Piksi posetio fabriku ROSA

Foto: Dejan Iskrenović

Novica Tončev, ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština i Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije  posetili su fabriku prirodne izvorske vode Rosa i tom prilikom istaknut je značaj očuvanja prirodnih bogatstava ovog jedinstvenog predela Srbije, kao i zajedničke saradnje kompanije Coca-Cola HBC Srbija i ministarstva u cilju unapređenja privrednog i društvenog razvoja vlasinskog kraja.  Samo tokom proteklih 15 godina, koliko je Coca-Cola HBC prisutna na Vlasini, u fabriku Rosa vode uloženo je 15,5 miliona evra i to u sve aspekte poslovanja – od proizvodnje, proširivanja kapaciteta, razvoja kadrova, infrastrukture, do marketinga i promocije ovog kraja kao izuzetne turističke destinacije. Zajedno sa Kabinetom zaduženim za razvoj nedovoljno razvijenih opština i lokalnom samoupravom realizovane su brojne aktivnosti kako bi se osnažio turistički potencijal ovog kraja, unapredio privredni ambijent ali i očuvale prirodne lepote ovog dela Srbije.

Foto: Dejan Iskrenović

Novica Tončev, ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština prilikom posete fabrici pohvalio je  podršku koju Coca-Cola HBC Srbija pruža.

„Kabinet zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština i Coca-Cola HBC Srbija kontinuirano sarađuju na unapređenju i promociji vlasinskog kraja. Velika nam je čast što smo danas zajedno bili domaćini fudbalskoj legendi, nekome ko je i sam dokaz da zalaganje i timski rad donosi najbolje rezultate’’, rekao je ministar Novica Tončev. 

Svetoslav Atanasov, generalni direktor u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija istakao je posebnu čast zbog posete selektora reprezentacije koji je, kako je rekao, nedavno izmamio osmehe na licima ljudi u Srbiji: „Coca-Cola Sistem kao deo lokalne zajednice uvek pruža podršku sportu, ali i principima timskog, fer-pleja. Upravo tome smo svedoci danas u našoj reprezentaciji. Fudbal je timska igra i za pobedu je potrebno da svi rade zajedno kao jedan. Mi u Coca-Cola HBC se vodimo istim principima, delimo iste vrednosti i težimo pobedi, dok pozitivno utičemo na društvo i životnu sredinu“, rekao je Svetoslav Atanasov i, uz posebnu zahvalnost ministru Tončevu na višegodišnjoj podršci, dodao da mu je izuzetno drago što je gospodin Stojković izabrao da poseti Surdulicu kako bismo svi zajedno podigli svest javnosti o malim, nedovoljno razvijenim opštinama, potrebi strateškog ulaganja u lokalni razvoj, pružanju podrške ljudima koji ovde žive i rade, ali i neophodnosti timske igre svih igrača za još brži napredak vlasinskog kraja.

Tokom posete fabrici, selektor naše fudbalske reprezentacije potpisao je simbolično fudbalske lopte, a nije izostalo ni fotografisanje sa zaposlenima fabrike Rosa, koji su mu poželeli puno uspeha na Svetskom prvenstvu u fudbalu. 

„Dobre ideje, trud i zalaganje, zajedništvo i radna atmosfera, uvek donose rezultate, a to je nešto što kompaniju Coca-Cola HBC i ovaj kraj zapravo i odlikuje. Znam koliko za lokalnu zajednicu znači što je kompanija ovde, čestitam vam na svim rezultatima, i jedino što mogu da vam poručim jeste da nastavite da budete još bolji, baš kao i naš nacionalni tim“, poručio je Dragan Stojković Piksi prilikom posete fabrici Vlasinka.

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija, zajedno sa lokalnom samoupravom i uz podršku ministarstva zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština u proteklom periodu realizovala je niz projekata za podršku malim preduzetnicima, a poslednji pokrenut je Vlasina-čista ljubav u okviru kojeg je nizom besplatnih radionica namenjenih lokalnim ugostiteljima, još jednom pružena podrška oporavku lokalne privrede nakon izazovnih meseci.

Teme