Društveno odgovorno poslovanje

JAPAN TOBACCO INTERNATIONAL I SPASILAČKI TIM „TISA“ Novih 825 sadnica za očuvanje Tise

Aleksandar Živkov i Nandor Baranji

Volonteri kompanije Japan Tobacco International (JTI) i članovi udruženja Spasilački tim „Tisa“ zasadili su 825 sadnica hrasta lužnjaka, što uz 825 zasađenih u martu ove godine, iznosi čak 1.650 novozasađenih sadnica na površini od 1 hektara u priobalju reke Tise. Projekat pošumljavanja potiskog priobalja pokrenulo je udruženje Spasilački tim „Tisa“ u saradnji i uz podršku kompanije Japan Tobacco International. 

Ukupna vrednost projekta iznosi 2,6 miliona dinara. Cilj projekta je unapređenje stanja reke Tise, što će se postići pošumljavanjem, patroliranjem rekom i podvodnim snimanjem dna sonarom, od granice sa Mađarskom do brane u Bečeju, kako bi se prikupili podaci koji će služiti kao osnova za izradu preporuka za unapređenje ovog podučja. 

„Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje naše udruženje sprovodi sa ciljem očuvanja potiskog regiona. Veliki je posao urađen, ali je veliki i pred nama, imajući u vidu da je zaštita životne sredine posao koji nikada ne prestaje.“ – izjavio je ovom prilikom Nandor Baranji, predsednik udruženja Spasilački tim „Tisa“.

„Sa zadovoljstvom smo podržali projekat pošumljavanja priobalja reke Tise jer je ovo dobra prilika da doprinesemo unapređenju i zaštiti životne sredine potiskog regiona. Drago nam je što su Spasilački tim „Tisa“ i građani Sente u nama prepoznali dobrog komšiju, a ono što je sigurno, jeste da će u JTI-u i u budućnosti imati partnera u realizaciji sličnih projekata.“ – istakao je Aleksandar Živkov, direktor fabrike JT International a.d. Senta

U okviru projekta, pored navedenih, biće sprovedene i druge aktivnosti sa ciljem da se u društvenoj zajednici skrene pažnja na važnost zaštite životne sredine. Za građane će biti organizovana predavanja na temu očuvanja reke Tise i njenog priobalja, kao i izložba fotografija snimljenih pod i nad vodom tokom sprovođenja projekta. 

Od kada posluje u Srbiji, kompanija JTI je realizovala niz aktivnosti usmerenih ka unapređenju lokalne zajednice. U Senti, gde se nalazi JTI fabrika, kompanija je pomogla rekonstrukciju pozorišta i gradske fontane, obnovu gradskog bazena, kao i osnivanje Dnevnog centra za invalide rada. Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj posluje, JTI je dobitnik priznanja Virtus.

Teme