Banke

3 Banka Rentna štednja kao investicija

Foto: Pixabay.com

3 Banka je štedišama ponudila novi proizvod, kao odgovor na potrebe klijenata koji žele da investiraju svoju ušteđevinu tako da im donosi mesečni prihod. U pitanju je Rentna štednja, oročena štednja u dinarima i evrima, kod koje se kamata isplaćuje svakog meseca. Rok oročenja je 60 meseci za evre, odnosno 25 meseci za depozite u domaćoj valuti, uz nominalnu kamatnu stopu od 3,5 odsto na deviznu, odnosno 5,5 posto na dinarsku štednju (EKS 3,02% i 5,64%).

U zavisnosti od iznosa, valute i perioda oročenja, korisnici mogu da ostvare prihod i do 250 evra mesečno, odnosno do oko 55 hiljada ukoliko se odluče za štednju u dinarima. Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora 3 Banke je objasnio da je ovaj proizvod svojevrsna zamena za ulaganje u nekretninu za rentiranje:

„Ulaganje u nekretninu je svakako dobar izbor jer vam ona ostaje u trajnom vlasništvu, a donosi mesečni prihod. Sa druge strane, da biste taj prihod ostvarili, potrebno je da najpre pronađete adekvatnu nekretninu na atraktivnoj lokaciji,sledi renoviranje, opremanje, potraga za zakupcima, održavanje, krupne i sitne popravke, da ne pominjemo rizik od neredovnog plaćanja zakupa. Svesni izazova sa kojim se susreću vlasnici nekretnina, odlučili smo da im ponudimo alternativu – mogućnost da ostvare isti, pa u nekim situacijama i viši mesečni prihod, tako što će umesto kupovine nekretnine svoj novac oročiti u banci”.

Teme