Podsticaji

NABAVKA POLJOPRIVREDNIH MAŠINA, PČELARSTVO, STOČARSTVO I PRERADA MLEKA, VOĆARSTVO, POVRTARSTVO I RATARSTVO, NABAVKA TRAKTORA Javni poziv za prijave za dodelu PODSTICAJA ZA BEOGRADSKE POLJOPRIVREDNIKE

Foto: Danijela Nišavić

Sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda objavio je javne pozive za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2023. godinu. Reč je o pet javnih poziva, i to o javnom pozivu za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina, u oblasti pčelarstva, u oblasti stočarstva i prerade mleka, u oblasti voćarstva, povrtarstva i ratarstva, kao i za nabavku traktora. Sredstva koja je Grad Beograd izdvojio za ove namene za 2023. godinu su bespovratna i namenska, a ukupno iznose više od 450 miliona dinara, saopšteno je iz Sekretarijata za poljoprivredu.

Kako se navodi u saopštenju, sredstva namenjena za nabavku nove poljoprivredne priključne mašine dodeljuju se u maksimalnom iznosu do 80% od cene prihvatljivih troškova nabavke poljoprivredne priključne mašine. Maksimalni iznos podsticajnih sredstava ne može biti veći od 500.000 dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 120.600.500 dinara.

Podsticajna sredstva za nabavku nove opreme za pčelarstvo takođe su bespovratna, a maksimalni iznos podsticajnih sredstava ne može biti veći od 120.000 dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljena su sredstva u iznosu od 45.000.000 dinara.

Kada je reč o sredstvima u oblasti stočarstva i prerade mleka na gazdinstvu na teritoriji grada Beograda za 2023. godinu, ona su namenjena za nabavku junica, ovaca i koza, opreme za stočarstvo, kao i opreme za preradu mleka na gazdinstvu. Za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 65.000.000 dinara.

Podsticajna sredstva u oblasti voćarstva povrtarstva i ratarstva na teritoriji grada Beograda za 2023. godinu iznose 70.000.000 dinara. Za nabavku traktora, Grad je izdvojio bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 150.000.000 dinara, dok maksimalni iznos podsticajnih sredstava ne može biti veći od 1.000.000 dinara po korisniku, preneo je Beoinfo.

Detaljne informacije o ovim javnim pozivima zainteresovani mogu videti na zvaničnom sajtu Grada Beograda u delu pod nazivom „Gradski oglasi i konkursi“.

Teme