Info

Beogradski burger festival na Kalemegdanu do 4. juna

Foto: www.pixabay.com

Desetodnevna manifestacija „Beogradski burger festival“ na Kalemegdanu će okupiti deset burger-majstora iz Beograda, Novog Sada, Budimpešte, Dubrovnika, Krasnodara i Majamija, koji će predstaviti ove specijalitete publici i takmičiti se za nagradu „Beogradski burger Gran pri“. Burger festival biće otvoren do nedelje, 4. juna.


Pored degustacije domaćih i svetskih burgera, posetioci će svake večeri slušati nastupe di-džejeva iz zemlje i inostranstva i učestvovati u različitim zabavnim nadmetanjima.


Subota i nedelja od 12 časova predviđeni su za šah turnire za mlade.

U ponedeljak od 17.30 časova biće organizovan filmski pab kviz, nakon kog će posetioci slušati i muziku iz poznatih filmskih ostvarenja.
Na radionici „USA burger chef master class“ u utorak, 30. maja, od 16.30 časova biće predstavljen način pravljenja američkih burgera, a od 19 časova počinju karaoke nastupi.

Poslednjeg majskog dana, u sredu, organizuju se pingpong mečevi od 15 časova i prezentacija američkih viskija i koktela od 18 časova.
Četvrtak, 1. jun, rezervisan je za sportska takmičenja od 17 časova, dok će se 3. juna, u subotu, od 12 časova najmlađi nadmetati za najbolji dečji burger crtež, a u 17 časova će biti proglašen i pobednik manifestacije.

Poslednji festivalski dan, nedelja, 4. jun, predviđen je za šah turnir i sportska takmičenja od 14 časova, a festival će svečano biti zatvoren u 23 časa.
Radnim danima manifestacija će biti otvorena između 14 časova i 23 časa, a vikendom od 12 časova do ponoći. Štandovi srpskih, ruskih, američkih, hrvatskih i mađarskih roštilj-majstora, kao i drugi sadržaji „Burger festa“ biće smešteni u Kalemegdanskom parku, pored fontane „Ribar“ i Muzičkog paviljona.


Ulaz na festival je besplatan.

Teme