Banke

Vladimir Bošković novi član Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke zadužen za poslove sa privredom

Vladimir Bošković

Vladimir Bošković postavljen je, uz potvrdu Narodne banke Srbije, za člana Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke za poslove sa privredom.

Kao profesionalac sa više od 15 godina iskustva na ključnim pozicijama u bankarskoj industriji, Vladimir Bošković je pre pridruživanja Izvršnom odboru NLB Komercijalne banke obavljao funkciju predsednika Izvršnog odbora nekadašnje Sberbank, a potom Naše AIK banke, gde je uprkos akviziciji i integraciji, tokom njegovog mandata zabeležen rast u ključnim segmentima poslovanja.

Prethodno je, kao član Izvršnog odbora Sberbank zadužen za korporativno bankarstvo i globalna tržišta, pružio veliki doprinos unapređenju kvaliteta kreditnog portfolija u sektoru korporativnih klijenata i izgradnji jednog od najvećih portfolija cross-border kreditiranja na tržištu Srbije. Pre Sberbank radio je na različitim pozicijama u Raiffeisen i Credit Agricole banci.

Sa izuzetnom i dokazanom sposobnošću upravljanja poslovnim aktivnostima, koje se odnose na segment velikih i međunarodnih kompanija, poslovanje malih i srednjih preduzeća, kreditne analize, razvoj proizvoda i finansiranja domaće i spoljne trgovine, Vladimir će preuzeti poslovanje sa privredom, kao jednim od ključnih segmenata, u kom je NLB Komercijalna banka u poslednjih godinu dana ostvarila rekordne produkcije plasmana i istorijske rezultate.

Diplomirani je ekonomista, a pored različitih internacionalnih kurseva i edukacija, koje je pohađao, trenutno završava MBA edukaciju iz oblasti finansija i održivog razvoja na Univerzitetu Kambria.

Tečno govori engleski i ruski jezik.

Teme