Društveno odgovorno poslovanje

CARNEX I FON Letnja škola na engleskom jeziku od 10. do 15. jula PODACIMA DO BOLJEG POSLOVANJA

Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu organizuje Letnju školu na engleskom jeziku pod nazivom „Podacima do boljeg poslovanja“. Letnja škola će se održati od 10. do 15. jula 2023. godine u Beogradu. U cilju razvoja strateške saradnje u oblasti nauke i privrede protokol su potpisali dekan Fakulteta organizacionih nauka prof. dr Milan Martić i generalni direktor kompanije Carnex Ivan Zeković.

„Zadovoljstvo nam je da potpišemo ugovor o strateškoj saradnji sa FON-om. Ovo je početak jedne veoma uspešne saradnje sa Carnexom. S druge strane, ovaj sporazum predstavlja i priliku da se saradnja proširi u vidu potpisivanja ugovora o strateškoj saradnji sa celokupnom MK grupom, u čijem je vlasništvu i Carnex kompanija, a koja predstavlja najveći investicioni fond u Jugoistočnoj Evropi. Verujem da naša kompanija, ovakvom politikom ulaganja, na adekvatan način investira u svoju budućnost i razvoj novih kadrova. S druge strane, FON, kao kredibilan partner, svojim delovanjem opravdava sva uložena sredstva, tako da sam siguran da ćemo nastaviti da unapređujemo privredni i naučni potencijal Srbije“, istakao je generalni direktor Ivan Zeković.

Ovim povodom prof. dr Milan Martić je istakao važnost saradnje i izjavio: „Hvala kompaniji Carnex na današnjoj poseti Fakulteta organizacionih nauka. Veliko mi je zadovoljstvo što danas potpisuju dve institucije koje su lideri u svojim oblastima na Zapadnom Balkanu, a i šire. Inicijativa za potpisivanje sporazuma je potekla od mladih ljudi, što čini da zadovoljstvo bude veće, a sve za dobrobit FON-a i kompanije Carnex. Diplomci Fakulteta organizacionih nauka su naši najbolji ambasadori, dok FON ima tri glavna stuba, a čine ga kontinuirano ulaganje u zaposlene, inoviranje studijskih programa i saradnja sa privredom“.

Ideja Letnje škole FON-a je da na praktičan način upozna studente sa osnovnim konceptima analize podataka, vizualizacije i modeliranja poslovnih problema i da im pomogne da stečena znanja i veštine primene na poslovnom slučaju kompanije. Studente će predstavnici kompanije Carnex upoznati sa studijom slučaja, koja će im pomoći da razumeju kako da  koriste analizu podataka o poslovnim potezima u cilju unapređenja  prodajnih strategija.

Program se sastoji od interaktivnih radionica osmišljenih da vode studente kroz faze sprovođenja projekata. Kroz timski rad polaznici prolaze kroz faze razumevanja poslovnog problema, analize i pripreme podataka, projektovanje modela. Timovi će biti u mogućnosti da daju predloge za unapređenje poslovanja koristeći realne podatke.  

Prednosti ovakve saradnje su višestruke za same studente. Polaznici dobijaju priliku da razviju svoja znanja i veštine, steknu uvid u buduće mogućnosti, razviju mrežu kontakata i prijatelja, obogate svoju biografiju sertifikatom renomiranog fakulteta i pohađaju program na fakultetu Univerziteta u Beogradu koji vode iskusni profesori i praktičari. Nakon uspešno završenog programa FON preporučuje da svi učesnici ostvaruju mogućnost za dodatna 3 ESPB boda, a konačna odluka zavisi od matičnog univerziteta učesnika. Još jedna od prednosti Letnje škole FON-a jeste dobijanje digitalne potvrde od SAS-a koja će im pomoći da se na lakši način povežu sa potencijalnim poslodavcima.

Teme